Tokat’da şehit çalışgan Dualarla Ebediyete Uğurlandı

Tokat'da şehit çalışgan Dualarla Ebediyete Uğurlandı

şehit çalışgan dualarla ebediyete uğurlandı

04 Ekim 2022 - 00:30

ŞEHİT ÇALIŞGAN DUALARLA EBEDİYETE UĞURLANDI

Samsun İl Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli olan polis memuru, Tokatlı hemşehrimiz Mustafa Çalışgan şehit oldu.

Şehit Çalışgan'ın, Türk bayrağına sarılı naaşı, 2 Ekim Pazar günü memleketi Tokat'a getirilerek Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Haydar Hüyük: "Bugün burada Mustafa kardeşimize karşı son görevimizi yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kardeşimizi Cenab-ı Hakkın huzuruna, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in, bütün salihlerin, sıddıkların ve güzel insanların yanına uğurlayacağız. Hiç kimse cennete girdikten sonra bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehitler, (verilen nimetler sebebiyle) dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler. İşte şehitlik böyle son derece mühim ve değerli bir mertebedir. Cenab-ı Hakk, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in de duasında olduğu gibi hepimize böyle hayırlı ölümler nasip eylesin. " dedi.

İl Müftü Vekili Haydar Hüyük'ün cenaze namazını kıldırmasının ardından Şehit Çalışgan’ın naaşı, Erenler Mezarlığında bulunan şehitliğe defnedildi.

Şehidin ebedi istirahatgâhına tevdi edilmesini müteakip, ailesi evinde ziyaret edilerek Kur'an okunup dua edildi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı