Tokat Müftülüğü Yardım Seferberliğine Devam Ediyor

Tokat Müftülüğü Yardım Seferberliğine Devam Ediyor

tokat müftülüğü yardım seferberliğine devam ediyor

12 Ocak 2021 - 00:30

Tokat Müftülüğü tarafından toplumsal hayatta farkındalık oluşturmak,yardımlaşma anlayışını yaygınlaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmak gayesiyle başlatılan yardım seferberliği hız kesmeden devam ediyor.
    Özellikle pandemi sürecinde
salgın hastalığın her geçen gün etkisini daha da arttığı ve kış şartlarının kendisini hissettirmeye başladığı bu zor günlerde İl Müftülüğünün her kademedeki personelinin gönüllü katılımıyla başlattığı yardım faaliyetleri  vatandaşlarımızın gönlünde büyük karşılık buluyor.

 Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi ve Wefa Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu işbirliğiyle 550 İhtiyaç sahibi vatandaşımıza yapılan  kışlık giyisi yardımından sonra yardım faaliyetleri ara vermeden devam ediyor .

     Yapılan yardımların  bizzat başında yer alarak  ihtiyaç sahibi ailelerle gönül köprüsü kuran İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU, yardımlaşma,paylaşma ve dayanışmayı hayatın merkezine alan Yüce Dinimizin bu ilkelerini canlı tutmak ve necip insanımızın duasını alıp gönlünde yer etmek için gayret ettiklerini dile getirerek Hz.Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) "kul kulun yardımında olduğu müddetçe Allah da kulun yardımındadır" hadis-i şerifini düstur edinerek muhtaç kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmeyi,onların sıkıntılarını paylaşmayı amaçlayarak din hizmeti sunmak istediklerini ifade etti.
İl Müftüsü PAMUKLU,
konuşmasının devamında Hz. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) "Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet etmede ve birbirlerine şefkat göstermede tek bir beden gibidir. O bedenin bir organı acı çektiği zaman, bedenin diğer organları da uykusuz kalıp acı çekerler."sözüne dikkat çekti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı