Tokat Müftülüğünün Projeleri Yerel Tv Kanalında Gündem Oldu

Tokat Müftülüğünün Projeleri Yerel Tv Kanalında Gündem Oldu

tokat müftülüğünün projeleri yerel tv kanalında gündem oldu

04 Mayıs 2021 - 00:30

Tokat Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi işbirliğiyle geçen yıl Ramazan ayında ilkini uyguladığı ( Kap'dan kalbe 1) bu yıl da "Kap'dan kalbe 2" ve "30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmakta" projeleri yerel tv kanalında gündem oldu.

Halkın yoğun bir şekilde destek verdiği projeler yerel basında haber oldu.Projelere dair bilgi almak için Tokat Müftülüğünü ziyaret eden yerel basın mensupları İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU ile projelere dair röportaj yaptılar.

 Projelere dair bilgiler veren İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU,"Yüce dinimiz İslam, toplum hayatında huzur ve sükûnetin hakim olmasını amaçlar. Bunun için iyilik ve fedakârlığı, yardımlaşma ve paylaşmayı emreder. Kötülüğü, bencilliği ve cimriliği ise yasaklar. İnsan, yaratılışı gereği bir diğerinin ilgi ve sevgisine, yardım ve desteğine ihtiyaç duyar. Cenâb-ı Hak “Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında biz paylaştırdık. Bir kısmı diğerini istihdam etsin diye çeşitli alanlarda kimini kimine, derece derece üstün kıldık.” (Zuhruf Suresi-32) buyurarak bu gerçeği bize haber verir. açıklamalarında bulundu.

İl Müftüsü PAMUKLU, konuşmalarına şöyle devam etti. "İnsana düşen sahip olduğu imkanları bencilce kullanmak değil, elindekileri kardeşleriyle paylaşmaktır. İşte insana paylaşma bilinci kazandıran, böylelikle dünya ve ahiret mutluluğuna, nihayetinde Rabbinin rızasına kavuşturan tüm ibadetlerin ortak adı infaktır. Bu amaçla , Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi işbirliğiyle Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerin rehberliğinde geçen yıl Ramazan ayında  uyguladığımız "Kap'tan Kalbe 2" ve “30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmakta” projelerimizi bu Ramazan ayında da uygulamaya devam ediyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle gönüllü Kur’an Kursu öğreticilerimiz tarafından iftar ve sahur yemeği Müftülüğümüz yemekhanesinde hazırlanarak , Kur’an Kursu öğreticileri ve Din görevlilerimiz tarafından görev mahallinde bulunan ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yardıma muhtaç kimseler ve mülteci ailelerden oluşan günlük 150 eve ulaştırılarak ikram ediyoruz. Ayrıca “30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmakta” projemiz kapsamında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize günlük 1000 adet ramazan pidesi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Projelerimizin uygulanmasında il içinden ve dışından emeği geçen, ayrıca destek veren hayırseverlerimize teşekkür ederiz,”ifadelerinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...