Tokat şehidini Dualarla Uğurladı

Tokat şehidini Dualarla Uğurladı

tokat şehidini dualarla uğurladı

14 Eylül 2022 - 00:30

TOKAT ŞEHİDİNİ DUALARLA UĞURLADI

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde görev yapmakta iken şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl'ın naaşı, 12 Eylül Pazartesi günü memleketi Tokat'a getirildi.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş, Gökhan Ağıl'ın naaşı, saat 11.00'de Tokat Havalimanında karşılandı.

İkindi namazını müteakiben Turhal Meydanında İl Müftü Vekili Cabir Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası, şehidin naaşı Turhal Asri Mezarlığına defnedildi.

İl Müftü Vekili Çelik, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, "Müntesibi olmakla iftihar ettiğimiz ettiğimiz İslam dininde, Peygamberlik makamından sonra en yüce mertebe şehitlik mertebesidir.Allah Resulü Efendimiz (s.a.v)’de zaman zaman şehit olmayı arzulamış ve şehitliği o kadar mükemmel bir mertebe olarak sahabesine arz etmiştir ki sahabe ve ondan sonraki nesil, şehit olma arzusunu daima kalbinde beslemiştir. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz şöyle buyurmuştur: “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.” buyurmaktadır. Gerçekten Allah yolunda öldürülenler asla ve asla ölü olmazlar onlar dava insanlarıdır. Şu bir gerçektir ki Hz. Adem (a.s)‘dan günümüze kadar, hak ve batıl mücadelesi var olmuştur ve devam edecektir. Milletimiz geçmiştem bugüne daima mazlumun ve mağdurun, hakikatin yanında olmuştur. Aziz ve necip milletin evladı da daima hakkın hakikatin, bizi biz yapan değerlerimizin, ezan ve bayrağımızın mukaddesatın yanında yer alacaktır." dedi.

Şehidin ebedi istirahatgâhına tevdi edilmesinin ardından, ailesi evinde ziyaret edilerek Kur'an okunup dua edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...