Tokat’ta Il Birincileri Belli Oldu

tokat’ta il birincileri belli oldu

01 Temmuz 2022 - 00:30

TOKAT’TA İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle din görevlileri arasında"Ezan-ı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu ve Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışmaları" düzenlendi.

Düzenlenen yarışmalarda komisyon başkanlığını İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, komisyon üyeliğini ise İl Müftü Yardımcısı Mustafa Özdemir, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Öğretim Görevlileri Dr. İsmail Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar Murat Gürses, Sulusaray İlçe Müftüsü Muhammed Karakış, Almus İlçe Müftüsü Emin Kaplan, Tokat İl Vaizleri Keramettin Genç ve İlhan Çakır yaptı.

29 Haziran Çarşamba günü öğle namazı öncesi Takyeciler Camii’nde gerçekleştirilen Ezan-ı Güzel Okuma Yarışmasında jürinin değerlendirmesi sonucu, Zile Şeyhali Camii Müezzin-Kayyımı Murat Bayka birinci, Erbaa Büyük Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Akbulut ikinci, Niksar Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Akif Ulusoy üçüncü oldu.

Öğle namazı sonrası Karşıyaka Gazi Osman Paşa Merkez Camii’nde yapılan Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında ise Pazar Bilal-i Habeşi Camii Müezzin-Kayyımı Hüseyin Özçelik birinci, Yeşilyurt Kuşçu Köyü Merkez Camii İmam-Hatibi Muhahmmed İnan ikinci, Artova Merkez Büyük Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Yılmaz üçüncü oldu.

30 Haziran Perşembe günü Takyeciler Camii’nde yapılan Hadis-i Şerifi Ezberleme Yarışmasında jürinin değerlendirmesi sonucunda Sulusaray Ilıcak Köyü Çermik Camii İmam Hatibi Naim Güler birinci, Tokat Yakacık Köyü İmam Hatibi Recep Çetinbolat ikinci, Niksar Arpaören Köyü Aşağı Mahallesi Camii Fatih Şahin üçüncü oldu.

Yarışmaya dereceye giren adaylara Tokat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tokat Şubesi tarafından TDV Tokat Kitabevinde geçerli olmak üzere birinciye 400 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye ise 200 TL hediye çeki verildi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret