Tokat’ta Regaı̇b Kandı̇lı̇ Coşku ı̇le Kutlandı

Tokat’ta Regaı̇b Kandı̇lı̇ Coşku ı̇le Kutlandı

tokat’ta regaı̇b kandı̇lı̇ coşku ı̇le kutlandı

20 Şubat 2021 - 00:30

Tokat İl Müftülüğü tarafından başta merkez Ali Paşa Camii olmak üzere bir çok camide kandil özel programı tertip edildi. Regaib Kandili vesilesiyle vatandaşlar camilere akın etti.
Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili, coşku içinde eda edildi. Akşam namazı sonrası başlayan programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra görevli imam-hatipler tarafından ilahi, kaside ve mevlid okundu.
İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU,gecenin anlam ve önemi ile ilgili  yaptığı vaazında “bu gecenin, büyük bir imkan ve fırsat mevsiminin; rahmet, bereket ve mağfiret ikliminin habercisi olarak gelen mübarek Regaib Kandili olduğunu ifade etti.
Aynı zamanda Kur'an ayı ramazanın müjdecisi olduğuna işaret eden PAMUKLU, üç ayların içinde; Miraç, Berat, ramazan ayının son on günü içerisinde yer alan ve Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi'nin bulunduğu değerli zaman dilimleri olduğunu kaydetti.
Üç aylardan recep ve şabanın insanları ruhen ve bedenen ramazana hazırladığını belirten PAMUKLU, "Bu sebeple Peygamber efendimiz (s.a.s), recep ayı girdiğinde, 'Allah'ım, recep ve şabanı hakkımızda mübarek eyle, bizi ramazana ulaştır' diye dua etmiş ve üç ayları sevinçle karşılamıştır. Hata ve kusurlarımızdan, sinelerimizin ağır yüklerinden kurtulmak, şanımızı yüceltmek, güçlükleri yenmek ve işlerimizi kolay kılmak için de rağbetimizin daima Rabbimize yönelik olması gerekir, bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamızda yaşayan soydaş, vatandaş ve kardeşlerimizle birlikte bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyor; bu vesileyle bilhassa İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için ve hassaten tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığın bir an önce sona ermesi için Cenab-ı Mevla'ya niyaz ediyorum." diyerek sohbetini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...