Tokat Vefa Sosyal Destek Grubunda Din Görevlileri

tokat vefa sosyal destek grubunda din görevlileri

31 Mart 2020 - 00:30

Tokat İl Müftülüğü cami imam hatipleri ve müezzinler, koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların eksiklerini gidermek amacıyla tüm imam ve müezzinler olarak ekip oluşturdu.

Koronavirüs salgının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler arasında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Bunu üzerine, polis, jandarma, sağlık personeli ile cami görevlileri 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyacını karşılamak üzere seferberlik başlattı.

Tokat Valiliği tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 155,156 iletişim çağrı merkezlerine 65 yaş üstü vatandaşlardan gelen talepleri ulaştırıyor. ‘Evde Kal Sağlıklı Kal’ çağrılarına riayet eden ve her türlü ihtiyaçlarını ileten ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini gidermek üzere, din görevlileri de vatandaşlarımızın hizmetine koştu. Din görevlileri kendi mahallelerinde ve köylerindeki 65 yaş üstü ve diğer ihtiyaç sahiplerinden gelen talepleri ve istediklerini yerine getiriyor.
Talepler Tokat Valiliği Sosyal Destek Projesi kapsamında yürütülüyor.

Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri