Trabzon’da Koronavirüs Tedbirlerine Yüzde Yüz Uyan Tek Yer...

Trabzon'da Koronavirüs Tedbirlerine Yüzde Yüz Uyan Tek Yer Camiler Oldu

koronavirüs tedbirlerine yüzde yüz uyan tek yer camiler oldu

02 Eylül 2020 - 00:40

Tüm dünyada etkili olan kovid-19 salgınının bulaş etkisini engellemeye yönelik yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte, maske ve mesafe kuralının tatbiki konusunda camilerimizin örnek olması toplumun teveccühünü gördü. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, yaz aylarının girmesiyle birlikte koronavirüse karşı alınan tedbirler noktasında toplumda bir rehavetin oluştuğunu belirterek kurallara yüzde yüz oranında uyulan yerin sadece camiler olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanımız Sayın Soylu şunları söyledi: "Türkiye'de bu işe yüzde yüz uyan tek yer var o da camiler. Kimse kusura bakmasın. Namaza gidiyoruz; cenaze namazları olsun, vakit namazları olsun herkes mesafesini koruyor. Demek ki bu yapılabiliyor. Böyle bir ayet yok, şu kadar mesafe açacaksınız diye, böyle bir hadis yok, böyle bir dini emir de yok ama tedbir var. Eğer tedbir varsa bu tedbir sağlanabilir. Oradaki tedbiri her yerde yapabilme kabiliyetine sahip olmalıyız.”

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”