Trabzon’da şeyhu’l-kurra Hafız Ali Haydar özak Mezarı...

Trabzon'da şeyhu’l-kurra Hafız Ali Haydar özak Mezarı Başında Anıldı

şeyhu’l-kurra hafız ali haydar özak mezarı başında anıldı

30 Ağustos 2022 - 00:40

 

Trabzon’un dini hayatının şekillenmesinde, bölgedeki Kur’ân Kurslarının gelişiminde ve çok sayıda hafızın yetişmesinde önemli rol oynamış Şeyhu’l-Kurra Hafız Ali Haydar Özak mezarı başında anıldı.

Trabzon’un Türkiye’de en fazla hafızlık icazeti yapılan iller arasında olmasında önemli bir yeri olan, “Hafız Haydar Okuyuş Ekolü” şeklinde bir tilavet tarzının da mimarı olarak tavsif edilen Hafız Ali Haydar Özak anısına, Trabzon Müftülüğünün ev sahipliğinde Ortahisar Ahi Evren Dede Camii’nde anma programı gerçekleştirildi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, İl Müftüsü Osman Aydın, İstanbul Haseki Reisül Kurra Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, 22, 23, 24. Dönem Milletvekili, 2005-2009 Bayındırlık ve İskan Bakanı, 2009-2011 Geçlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2018-2020 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu Üyeleri, Emekli Kur’an-ı Kerim Eğitim Görevlisi Ramazan Pakdil, Emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Talip Akbal, ve çok sayıda hayatını Kur’an’a hizmete adamış hocaların katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetinin devamında yapılan duayla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri