Trabzon Müftülüğü Ahilik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Esnaf...

Trabzon Müftülüğü Ahilik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Esnaf Odalarını Ziyaret Etti.

trabzon müftülüğü ahilik haftası etkinlikleri kapsamında esnaf odalarını ziyaret etti.

15 Eylül 2022 - 00:40

 

 

Trabzon İl Müftülüğü Ahilik Haftası dolayısıyla Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon İl Temsilciliği ile Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (TESOB) ziyaret etti.                 

Ziyarette Ahilik hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez, kadim geleneğimizde var olan Ahilik, Hacı Betaş-ı  Veli'nin tavsiyesiyle Ahi Evran tarafından kurulan esnaf dayanışma teşkilatı olduğunu, Selçuklu ve  Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme olduğunu ve günümüze kadar devam edegelen ahilik geleneğinin Trabzon’da da yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Muhammet Suiçmezin çeşitli hediyeler takdim ettiği programda İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Servet Mercan ile Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Akdaş kendisine eşlik etti.

TESOB Trabzon Şube Başkan Vekili Mustafa Özcelep ile MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı