Tunceli’de Türkiye Diyanet Vakfı Idlib’de “iyilik...

Tunceli'de Türkiye Diyanet Vakfı Idlib’de “iyilik Konutları” Inşa Edecek

türkiye diyanet vakfı idlib’de “iyilik konutları” inşa edecek

03 Şubat 2021 - 00:45

Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetlerine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla bölgede “İyilik Konutları” inşa etmeye hazırlanıyor.

Daha önce yetim ve engellilere yönelik 100 konutluk proje geliştirdiklerini, bu konutların önümüzdeki günlerde tespit edilen ailelere teslim edileceğini ifade eden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, İdlib’de oluşan ihtiyaç doğrultusunda çadır kentlerde çamur deryası içerisinde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru aileler için “İyilik Konutları” adlı projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Yaşanan çatışmalar ve hava saldırıları sonucu yeni bir göç dalgasının yaşandığına ve her gün binlerce insanın evini terk ederek Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere akın ettiğine dikkati çeken Açık, şunları kaydetti:

“Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu yıkıcı etki, kış şartlarında kendini daha da şiddetli bir şekilde hissettiriyor. Göç eden ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Türkiye Diyanet Vakfı olarak kışında etkisiyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler için 28 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan, çatısı sacdan imal edilecek, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme konutlar inşa edeceğiz. İş gücü ve malzeme teminini bölgeden yapacağımız için konutları hızlı bir şekilde tamamlayarak aileleri biran önce daha konforlu ortamlara taşımış olacağız. Bu sayede yoğun kış şartlarında hayata tutunmaya çalışan ailelere, sürdürülebilir barınma imkânı sağlayarak yüklerini bir nebze de olsa hafifletmiş olacağız. Konutların maliyetini 6 bin TL olarak belirledik. Kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımız bir evin maliyetini tek başına karşılayabilecekleri gibi istedikleri kadar tutarda da bağışta bulunarak ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren mazlum ve mağdur kardeşlerimizin sıcak bir yuvaya kavuşmasına katkı sağlayabilir.”

Açık, konutların yapılacağı bölgelerde alt ve üst yapı çalışmalarına başladıklarını, konutlar ailelere teslim edildiği andan uzun yıllar boyunca hiçbir sorun yaşamadan huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebileceklerini vurgu yaptı.

Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız başta TUNCELİ İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZ vasıtasıyla, ayrıca SURİYE yazıp 5601’e SMS göndererek 10 TL, ya da bagis.tdv.org kurumsal online bağış sayfasından, şubelerimizden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağışta bulunabileceklerdir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...