Türkiye Birincisi çorumlu Hafız ödüllendirildi

Türkiye Birincisi çorumlu Hafız ödüllendirildi

türkiye birincisi çorumlu hafız ödüllendirildi

23 Temmuz 2020 - 11:55

   Çorum Müftülüğü Hıdırlık Kur’an Kursu ve Prof. Dr Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hafız Yasin Yazıcı, başarısıyla Çorum'un gururu oldu.

Çorum İl Müftülüğü Hıdırlık Kuran Kursu öğrencisi ve Prof. Dr Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu 8.Sınıf Öğrencisi olan Hafız Yasin Yazıcı, hem 11 ay gibi kısa bir sürede hıfzını tamamlayarak hafızlık belgesini aldı hemde 2020 yılı  Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’n da tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye Birincisi oldu.

Çorum İl Müftümüz Muharrem Biçer, örnek başarısından dolayı Hıdırlık Kuran Kursu öğrencisi Hafız Yasin Yazıcı’yı altın hediyesi ile ödüllendirdi.

Hıdırlık Kursu’nda hafızlık öğrencilerinin de katıldığı ödül takdim töreninde konuşan İl Müftümüz Muharrem Biçer; “Hafızlık önemli bir kazanım olup hafızlarımızın ezberledikleri Kur’an-ı Kerim onları gerek ferdi gerekse toplumsal alanda başarılı kılmış ve öne çıkmalarına vesile olmuştur. İşte kursumuz öğrencisi olan Hafız Yasin Yazıcı bunun en canlı örneğidir. Kuran’ın canlı şahitleri olan hafızlarımız İslam’ı nesilerden nesillere aktaran bir köprü olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Hıdırlık Kuran Kursumuzdan yetişen ve hafızlığını tamamlayan Hafız Yasin Yazıcı öğrencimizi 2020 yılı LGS Türkiye birinciliğinden dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...