Türkiye Diyanet Vakfı, ısparta’da 55 Kişinin Veresiye Bakkal...

Türkiye Diyanet Vakfı, ısparta’da 55 Kişinin Veresiye Bakkal Borcunu ödedi

türkiye diyanet vakfı, ısparta’da 55 kişinin veresiye bakkal borcunu ödedi

12 Mayıs 2020 - 14:55

Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince 55 kişinin borçlarının olduğu 2 markette veresiye defteri kapatıldı.

Bir Osmanlı geleneği olan bu erdemli harekette veresiye defterine zimem deniliyordu. Bu defter varlıklı insanlar tarafından satın alınarak ihtiyaç sahibi insanların borçları siliniyordu. Zimemin temel amacı ise; varlıklı kişilerin kimin borcunu ödediği, borçlu olanın da borcunun kim tarafından ödendiğini bilmemesi üzerine kuruludur. Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Bayram Şahin, “Ramazan Ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini dileyerek için de bulunduğumuz zorlu şartları Cenap-ı Hak bir an önce def eyleyip eski güzel günlerimize kavuştursun.” Dedi.

Konuşmasında Ramazan Ayının paylaşım ayı olduğunu ifade eden İl Müftüsü Şahin konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Ramazan Ayı paylaşım ayıdır. Bu ayda hayırsever vatandaşlarımız zekâtlarını, fitrelerini bağışlamak isterler. Bu bağışlarını toplumda güvenilen ve saygı duyulan kurum ve kişiler aracılığı ile yapmak istemektedirler. Bugün rastgele seçtiğimiz 2 bakkaldan toplamda 55 kişinin veresiye borcunu kapatıyoruz. Allah bu hayrın işlenmesine vesile olanlardan razı olsun” dedi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda