Van’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaların Ilki...

Van'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaların Ilki Gerçekleşti

camiler ve din görevlileri haftası yarışmaların ilki gerçekleşti

13 Mayıs 2022 - 00:55

Van İl Müftülüğü, 2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında “Din Görevlileri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışmaları düzenledi.

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından din görevlilerinin yeteneklerini geliştirilmesi ve planlı çalışma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edildi.

Bu kapsamda Van İl Müftülüğü erkek ve kadın din görevlileri arasında Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması düzenledi.

Yarışma, Van İl Müftülüğünde İl Müftüsü Ömer Keskin başkanlığında gerçekleştirildi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, Erkek Din Görevlileri XVIII. Hafızlık Yarışmasında; Muradiye İlçesinden Vadi Camii İmam-Hatibi Nurullah Ergenç birinci, Çatak İlçesinden Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Halil İbrahim Yanık ikinci ve Gürpınar İlçesi Arkboyu Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Adem Abukan ise üçüncü olurken kadınlarda, İpekyolu ilçesi Aişe-i Sıddıka Kız Kuran Kursu Öğreticisi Rümeysa Koyuncu birinci oldu.

Erkek Din Görevlileri XVIII. Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında; Tuşba İlçesi Sufha Camii İmam-Hatibi Murat Arslan birinci, Muradiye İlçesi Yeni Merkez Camii İmam-Hatibi Emrullah İnan ikinci, Erciş İlçesi Hafız Talha Camii İmam-Hatibi İhsan Çalişir üçüncü olurken kadınlarda ise İpekyolu İlçesi Hacı Ahmet Yörük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Toz birinci oldu.

Van’da gerçekleştirilen yarışmada başarılı olan din görevlileri bölge elemesine katılmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”