Van’da Diyanet Işleri Başkanlığı’nın Yurt Genelinde...

Van'da Diyanet Işleri Başkanlığı’nın Yurt Genelinde Yapılan Deprem Tatbikatına Ilimiz De Iştirak Etti.

diyanet işleri başkanlığı’nın yurt genelinde yapılan deprem tatbikatına ilimiz de iştirak etti.

05 Kasım 2022 - 00:55

AFAD koordinesinde eş zamanlı olarak Diyanet işleri Başkanlığı ve 81 ilde tüm personelinin ve Kur’an kurs öğrencilerinin katıldığı "Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı" Van genelinde tüm personel ve Kur'an kurslarında yapıldı.

İl Müftülüğü ve İpekyolu İlçesi Aişe-i Sıddıka Kur'an Kursu'nda düzenlenen "Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı"na Van Valisi Dr. Ozan Balcı, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, AFAD, UMKE, Polis Arama ve Kurtarma, Belediye İtfaiye ekipleri, müftülük personeli, Kur'an kursu öğretici ve öğrencileri katılırken bazı yerel ve ulusal medya kuruluşları da canlı yayın yaparak tatbikata katkı sağladılar.

Tatbikat öncesinde canlı yayına bağlanan Vali Balcı İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya hitaben şu ifadelerde bulundu. “Aişe-i Sıddıka Yatılı Kur’an Kursundan saygıyla hürmetle sesleniyorum. Öğrencilerimizin ve hocalarımızın İl Müftümüzün, AFAD Müdürümüzün en derin hürmet ve saygılarını iletiyorum. 683 merkezimizde personelimizle, öğrencilerimizle deprem tatbikatına hazırız. Efendim.”

Siren sesleri ile başlayan tatbikat il ve ilçe müftülükleri, Cami ve Kur'an kurslarında aynı anda başarılı bir şekilde icra edildi.

Tatbikat sonrasında konuşan Vali Balcı “İçişleri Bakanlığımız, AFAD Başkanlığında, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ortaklaşa tüm yurt çapında deprem tatbikatı düzenlendi. ‘Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye et Tatbikatı’nı bu gün bizde Van’da Aişe-i Sıddıka Yatılı Kur’an Kursu’nda öğrencilerimizle ve hocalarımızla beraber tatbikata iştirak ettik. Buradaki amaç deprem sırasında yapılması gereken işlere ilişkin olarak farkındalık görüntüsü vermektir. Bu gün Van’da 683 Kur’an kursumuzda yaklaşık iki bin üç yüz öğrenci ve bin üç yüz personelimizle beraber tatbikata katıldık. Gayet güzel geçti. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Şunu ifade etmek istiyorum. Tabi ki depremler oluyor. Önemli olan bunun tedbirini alabilmek, gayret gösterebilmek, bilinçlendirmek. Ben bu konuda bilinçlendirme faaliyetlerimizi arttıracağımızı, arttırarak devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesine katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu
Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu