Van’da Ilimizde Mevlid-i Nebi Haftası çeşitli Faaliyetlerle Icra...

Van'da Ilimizde Mevlid-i Nebi Haftası çeşitli Faaliyetlerle Icra Edildi

ilimizde mevlid-i nebi haftası çeşitli faaliyetlerle icra edildi

31 Ekim 2020 - 00:55

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ve her yıl farklı bir tema ile kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası bu yılda “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlendi.

Bu doğrultuda İlimiz ve bağlı ilçe müftülüklerinde birçok etkinlik düzenlendi.

İlimiz Müftü Yardımcısı ve Müftü Vekili Sabahattin Kesti’nin Kurum ziyaretleri ve ardından personele yönelik vermiş olduğu konferansla başlayan ve canlı yayınla devam eden programlar, Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan ve beraberinde yer alan personelin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetimindeki Çocuk Kuruma evlerinde barınan çocuklara yönelik ziyaretleri ile devam etti.

Hafta boyunca devam eden faaliyetler okul ziyaretleri, cezaevi vaizlerimizin cezaevindeki çocukları ziyaretleri, engelli vatandaşlarımıza yönelik mevlit programı, Aile ve Dini Rehberlik Büro Personelinin Sevgi evlerine yönelik ziyaretleri, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Biriminin 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımıza yönelik ziyaretleri ile devam etti.

Ayrıca, hafta münasebetiyle Peygamberimize, Ailesine, tüm geçmişlerimizin ruhuna ithafen okunan hatimlerin de duasının yapıldığı mevlid programı icra edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı