Van’da "on Kıta Bir Vatan Ilelebet Istiklal"...

Van'da "on Kıta Bir Vatan Ilelebet Istiklal" Yarışması ödül Töreni Düzenlendi

"on kıta bir vatan ilelebet istiklal" yarışması ödül töreni düzenlendi

08 Nisan 2021 - 00:55

"On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İl Müftülüğü Konferans salonunda pandemi kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen ödül törenine İl Müftü Vekili Sacit Emiri, Müftü Yrd. Melike Seyitoğlu Özkan, İl Gençlik Koordinatörleri Mübarek Duman, Melike Şen, Daire Personeli, dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Ödül töreninde gençlere hitaben konuşan İl Müftü Vekilimiz Sayın Sacit Emiri, “yarışmanın temel amacının geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, Milli Şairimizi daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması ve Başkanlığımız gençlik çalışmalarına ivme kazandırılması amaçlandığını” söyledi. Müftü Vekili Emiri dereceye giren öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Van İl Şubesi tarafından Resim ve Kompozisyon kategorilerinde ayrı ayır birinci olanlara 250,00 TL, ikinci olanlara 200,00 TL, üçüncü olanlara da 150,00 TL para ödülü ile Diyanet İşleri Başkanlığımız Yayınlarından bazı kitaplar hediye edildi.

Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Van Gürpınar Van Et Anadolu Lisesi Öğrencisi Esengül Gürkan ile Ortaokullar arası resim yarışmasında birinci olan Van Erciş Şeker Fabrikası Ortaokulu öğrencisi Delila Baran’ın eserleri ilimizi Türkiye finalinde temsil etmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığına gönderildi.

Ödül Programı yarışmaya katılan öğrenci ve ailelerine öğle yemeği ikramı ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret