Van Eğitimde tashih-i huruf kursu mezuniyet programı düzenlendi

Van Eğitimde tashih-i huruf kursu mezuniyet programı düzenlendi

Tashih-i Huruf Kursu Mezuniyet Programı

09 Nisan 2018 - 11:51

Tashih-i Huruf Kursu Mezuniyet Programı

30 Mart 2018 Cuma günü Konferans Salonunda Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, Tuşba Belediye Başkanı Vekili Necati YERTÜRK, YYÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Vekili Dr. Öğr. Üyesi Metin YILDIZ, İl Müftüsü Nimetullah ARVAS, İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit EMİRİ, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit DEMİREL, YYÜ Öğretim Üyesi;  Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK Şube Müdürümüz, Eğitim Görevlilerimiz ve Türkiye’nin değişik illerinde kursa katılan 69 kursiyerimiz katıldı. Mezuniyet programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ’un yaptığı değerlendirme konuşması ile devam etti. Konuşmasında; Allah’a hamd olsun 2 Ekim 2017 de başlattığımız Kur’an-ı Kerim i usulüne göre güzel okuma programı olan Tashih-i Huruf Kursu programını bugün sonlandırmış oluyoruz. Allah bereketlendirsin. Bundan sonraki süreçlerde daha iyi programlarla bizleri tanıştırsın inşallah.

Eğitim hayatınız boyunca ilkokul, ortaokul, lise, üniversite veya medrese tahsiliniz boyunca öğrenemediğiniz elde edemediğiniz Kur’an alandaki kıraat bilgileri 6 ay süre içerisinde elde ettiniz. Bu büyük bir başarıdır. Kur’an-ı Kerim tilaveti onun tatbikidir. Kur’an, bize aklın en üst ürünlerinden faydalanmamızı ister. Kur’an, hayatımızın her alanında büyük bir katkısı olan ve vazgeçilmez olan bir kitaptır. İbn Mesud (ra.) der ki:’ Kur’an Allah’ın bir sofrasıdır. Gücünüz yettiğince onun sofrasından öğrenin.’ Kur’an sizin hayatınızı aydınlatan kitabı Mübin’dir. Nurdur.

Burada öğrendikleriniz, sadece Kur’an kıraatına dair telaffuz düzeyinde değildi. Kur’an’dan istifade ederken önceliklerimiz külli prensiplerimizi de zaman zaman hatırlamış olduk. Naslarla sabit olan İslam hükümleri nassın olmadığı konularda sabit olan veya müctehitlerin ortaya koyduğu hükümlerden çok daha azdır. İnsanların tecrübesine bırakılmış çok geniş alan var. Müjdeleyici ve kolaylaştırıcı olacağız. Hakkı ve hakikati bütün boyutlarıyla ortaya koyacağız. Kimseyi incitmeyeceğiz. Ürkütmeyeceğiz.

Takvadan sonra yapılacak en güzel tavsiye Kur’an okumaktır. Uzun süreli bir eğitimde büyük bir fedakârlık gösterdiniz. Sabırla, gayretle hocalarımızın eğitim planlamasına riayet ettiniz. Memnun olduk. Buradaki kaynaşma ve dayanışma her şeyin önündeydi. Emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Program; musiki hocamız Hasan TOSUN eşliğinde musiki grubu tarafından ilahi, ezan ve sala okumaları ile devam etti.

Program; Kursiyerleri temsilen Şırnak ili Cizre ilçesinde görevli İmam Hatip Hamit VAROL tarafından bir konuşma yapıldı. Konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığımızın din görevlilerini bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerimi güzel bir eda ile okumalarını ve okutmalarını sağlamak için düzenlenmiş oldukları bu kurstan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkürlerimizi arz ederiz.

Bizleri burada toplayan bizleri kendi yolunda istihdam eden ve eğitimimizi kardeşlik ruhu içerisinde tamamlamamızı nasip eden yüce Allah’a hamdü senalar olsun. Burada güzel dostluklar edindik. Yeri geldi beraber sevindik, yeri geldi beraber üzüldük. Bununla beraber 6 ay boyunca gerek kıraat alanında, gerek dini ve musiki sahasında, gerekse de İmamlık ve Müezzinlik Bilgi Becerisi hususunda ufuk açıcı bilgiler edindik.

Bu vesile ile ufkumuzu genişleten başta Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın Mehmet Fudayl ERKOÇ hocamıza, Eğitim Görevlileri hocalarımıza ve Eğitim Merkezi çalışanlarımıza şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür eder. Sizleri Üstad Necip Fazıl KISAKÜREK’in şu dizeleri ile veda etmek istiyorum.

Gideriz nur yolu izde gideriz.

Taş bağırda, sular dizde gideriz.

Bir gün akşam olur, bizde gideriz.

Kalır dudaklarda şarkımız bizim. 

Program, kursiyerlerimizin Eğitim Merkezimizin bahçesinde vedalaşma programı ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...