TARSUS'LULART 15 TEMMUZ GECESİ YİNE MEYDANDAYDI
Mehmet Kayış

Mehmet Kayış

TARSUS'LULART 15 TEMMUZ GECESİ YİNE MEYDANDAYDI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü,Tarsus’ta binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yaşlısından, gencine ilçe meydanında toplanan halk 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını bir kez daha gösterdi.
Tarsus Hükümet Konağı önünde İlçe Müftülüğümüz İle Kaymakamlığımızın işbirliğinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Tarsus Kaymakamı Yüksel ÜNAL, Belediye Başkanı Şevket CAN,Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY ile ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Program, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak izlendiği etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleşti.
Programda bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Hayri ERENAY, “15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara çıktık. Milli birliğimizin sembolü olan selaları canı gönülden hep birlikte okuduk .” diye konuştu.
15 Temmuz gecesi tribünlere oynayanlarla bu vatan için canını ortaya koyan sessiz çoğunluğun fark edildiği söylene Müftümüz Hayri ERENAY; “ 15 Temmuz bir gerçeği ortaya çıkarmıştır ki biz bunu çok önemsiyoruz; Bir kere kendini devletin denetimine kapatan her türlü oluşumun risk faktörü taşıdığı gerçeğini idrak ettik. Hiçbir şey devletin denetiminden gizli tutulmamalıdır. Denetlemek güvene mani değildir. ‘beni neden denetliyorsun’ diyenler mutlaka bir şeyler gizliyordur. 15 Temmuz bizlere şunu öğretti: din eğitimi kerameti kendinden menkul, dış sermayeli üç-beş tane grühun dünyanın herbir yanına serpişen okullarına teslim edilemeyecek kadar mühim bir konuydu. Şundan emin olunuz ki eğer çocuklarınızı din eğitimi konusunda gizli ajandaları olan oluşumlara teslim ederseniz nice Fetö ve benzeri terör örgütlerinin kucağına düşeriz. Yakın tarihte bir 28 şubat süreci yaşadık benzer senaryolar orda da karşımıza çıktı. Hatırlayın çocuklarımız yaz tatilinde Kur’an öğrensin diye camilerimize getirdiğinizde 15 yaşını doldurmayan çocukların kayıtlarını yapamazsın diye karşımıza çıkan ve devletin üniformasını kisve yaparak mani olan yine Fetö benzeri bir güçle karşı karşıya kaldık. Yeni yakın Fetö tehlikesi ile karşılaşmamak için küçük menfaatler uğruna ülkemizi ateşe atmayalım. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının canları pahasına bizlere armağan ettiği bu güzel vatanımızın Fetö ve diğer terör örgütlerine peşkeş çekilmesine daha fazla izin vermeyeceğiz. Bizleri kendi silahlarımızla ciğerlerimizden vurdular. Bizim çocuklarımızı din adına sattılar. Din adına kandırdılar. Ama bundan sonra yapacak bir şey var; herkes aklını başın alacak. Din eğitimini devletinden isteyecek. İlkokuldan başlayarak Müslümana Kur’an ve sünneti, Hristiyana kendi dini öğretilecek. Yahudiye Yahudilik, hiçbir inancı benimsemeyenlere ise erkekçe ‘ateist olacaksan ateizim budur’ denilecek. Bundan sonra onlara karşı uyanık olacağız. Bu yılanın soktuğu delikten bir daha aynı sokulmayacağız. 
Müftümüz Hayri ERENAY; “Hain Fetö bütün kutsalımızı rencide etti. Kurban bayramında bir Dana yı 70 parçaya böldü. Kapalı mekanlarda Cuma namazı kılmanın uygun olmadığını bildikleri halde bu uygulamayı halen devam ettiren güruhları gözardı etmemek gerek. Diyanet İşleri Başkanlığımızın uyguladığı namaz ve iftar saatlerini belirleyen takvimlere alternatif çizelge getirenleri gözardı etmemeliyiz. Yeter artık! Devlete ve Diyanete kafa tutanlara bu ülkenin tahammülü yok artık. İkinci bir Fetö ihanetine göz yumacak bir millet yok artık. Devletimize alternatif yapı kuranlar kesinlikle hain ajanlardır” dedi
Tarihi süreçteki İslam ve kanaat önderleriin önemine değinen Müftümüz Hayri ERENAY; “Oysa bizler, her türlü imkansızlıklara rağmen bu milletin çocuğuna Kur’an öğretmek için samimi bir çalışma örneği gösteren Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerini baş tacı ederiz. Yine aynı mücadelenin idol ismi Said-i Nursi başımızın tacıdır. Gönül dünyamızın sultanlarından Esat Erbili başımızın tacıdır. Mehmet Zahit Koktku Hazretleri başımızın tacıdır. Bunlar ki mesela vatan ve mukaddesat ise gerisi teferruattır diyen gönül kahramanlarımızdır. Sakın ha şirketleşmiş tarikatlerin hain tuzağına düşmeyin. Hakiki yolda yürüyenlere de dua edeceğiz. Allah dinimizi diyanetimizi sömürmek isteyenlere fırsat vermesin. Yolumuz ve amacımız 1071 de kurulan ve 2071 de taçlanacak olan Büyük Türkiye Cumhuriyeti devletinin yoludur. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi
Konuşmaların ardından 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selalar okundu. İlçe protokolü ve binlerce kişi tekbir getirerek  Müftülüğümüz tarafından icra edilen 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Tasavvuf musikisi ile son buldu.

Son Yazılar