Yeşilay Danışmanlık Merkezi Nevşehir şubesinden Il...

Yeşilay Danışmanlık Merkezi Nevşehir şubesinden Il Müftülüğü’ne Ziyaret…

yeşilay danışmanlık merkezi nevşehir şubesinden il müftülüğü’ne ziyaret…

19 Mart 2021 - 18:35

Nevşehir Yeşilay Danışmanlık Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanları, İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleriyle birlikte İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’yı makamında ziyaret etti.

YEDAM’ın çalışmaları hakkında bilgiler veren Sosyal Hizmet Uzmanları, uzman psikologlar ve danışmanlar eliyle gönüllülük esası üzerine  “Sağlıklı Yaşam, Teknoloji Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar” konusunda danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

2020 yılında Nevşehir’de hizmete girdiklerini belirten YEDAM uzmanları, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne 115 numaralı Danışma Hattı’ndan ulaşılarak destek alınabileceğini belirti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yeşilay arasında işbirliği protokolünü hatırlatarak toplumu derinden sarsan, devletin bütün kurum ve kuruluşlarını tehdit eden bağımlılık illeti ile topyekûn mücadele edildiğini belirten İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Diyanet camiası olarak, insanlarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutma noktasında vaaz, hutbe, seminer ve konferans gibi faaliyetlerle Nevşehir’in dört bir yanında ki tüm camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda, din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimiz vasıtasıyla bilgilendirme yapıyoruz. Netice olarak insanlığın faydasına olan ne varsa biz onu vazife kabul ederiz, zararına olan ne varsa ona karşı da mücadele ederiz." dedi.

Bağımlılıkla mücadelede, Yeşilay tarafından verilecek hizmetlerin yanında olduklarını belirten Müftü Altunkaya, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...