Yozgat’de 15 Temmuz Etkinlikleri

Yozgat'de 15 Temmuz Etkinlikleri

15 temmuz etkinlikleri

18 Temmuz 2021 - 02:10

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla, günün anlamına binaen Yozgat Valiliği ve Yozgat İl Müftülüğü’nün organize ettiği programlar yoğun bir tempo ile icra edildi.

15 Temmuz’un erken saatlerinde şehitlik ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, yapılan tilavetler 15 Temmuz gecesi ‘’Türkiye geçilmez’’ diyerek toprağa düşen 251 şehidimiz ve tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi. Ziyarete Vali Ziya Polat ve kurum amirleri katıldı.

Tüm şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftümüz Ali Gülden: duasında ‘’İçimizden çıkıpta bu memlekete zarar vermek isteyenlere fırsat verme Ya Rabbi onların oyunlarını başlarına çevir’’ diye niyazda bulundu. Gülden’in duası ile birlikte şehitlikteki program sona erdi. Gün içerisinde programlar şöyle devam etti; Kahramanlar için mevlid-i şerifler okundu; Merkez Büyük Camiin’de öğle namazı öncesi Yozgat Valiliğimizin öncülük ettiği ve ikramlarda bulunduğu mevlid programı icra edildi.

Yine merkez Büyük Camii’de Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün tertip edip düzenlediği okuyuculuğunu Cemal ŞAHİNER, Orhan OĞUZ ve Ekrem EROL hocalarımızın yaptığı, her iki mevlid-i şerifte Sayın Gülden’in duaları ile son buldu. Gülden duasında; 15 Temmuz ve şehitlerini andıktan sonra ecdadımızın yapmış olduğu vakıf hizmetlerinden örnekler vererek duasını tamamladı. Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti; Müftü Gülden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hakkında, Cumhuriyet Meydanından bir Tv programına katıldı. 15 Temmuz darbe gecesi başından geçen anılarını anlatan Gülden, milli birlik ve dayanışmanın önemini anlattı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Yozgat Müftülüğü olarak stant kurulup vatandaşa ikramlarda bulunuldu. Demokrasi nöbeti kapsamında tüm personel geç saatlere kadar meydandan ayrılmadı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...