Yozgat’de 2021 Afet Farkındalık Eğitim Yılı Dolayısıyla...

Yozgat'de 2021 Afet Farkındalık Eğitim Yılı Dolayısıyla Personelimize Afet Farkındalık Eğitim Semineri Düzenlendi

2021 afet farkındalık eğitim yılı dolayısıyla personelimize afet farkındalık eğitim semineri düzenlendi

26 Ekim 2021 - 02:10

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından ilan edilen "2021 Afet Farkındalık Eğitim Yılı" faaliyetleri kapsamında Yozgat Müftülü bünyesinde görev yapan personelimize yönelik eğitim semineri Yozgat Büyük Sinema ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Ali GÜLDEN, afetler konusunda bilinçlenmenin öneminden bahsetti. Afet farkındalığının toplumsal olarak hızlı bir şekilde kazanılması gerektiğine dikkat çeken Gülden, "Deprem değil ihmal öldürür. Öncelikle evlerimizi depreme dayanıklı yapmalıyız. İçerisindeki eşyaları sabitlemeli, deprem çantasını evimizde hazır bulundurmalıyız. Afet sonrasında aile bireyleri ile buluşma planı yapmalı, toplanma alanları önceden öğrenilmeli, kısaca farkındalık kazanılmalıdır. Toplumumuz bu gibi durumlarda biz din görevlilerinden Manevi Rehberlik ve Destek adına daha fazla beklenti içerisindedir’’ dedi.

İl Vaizlerimiz Muhammed ARSLAN ve Hacı Mehmet TAŞÇI tarafından Afet Farkındalık sunumu yapıldı. Sunumda Afet Farkındalık Eğitimi, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Tanıtımı, Psikolojik İlk Yardım, Afet ve Afet Sonrası Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Uygulamaları ile Afetlerin İnsan Psikolojilerine Etkileri gibi konular anlatıldı. Afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri, afet sonrası için yapılması gereken planlamalar, afetlerden en az zararla kurtulabilmek için alınması gereken tedbirlere değinildi. Personelimiz gerçekleştirilen seminerden memnuniyetini dile getirdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...