Yozgat’de Ahilik Haftası’ Ziyaretleri

Yozgat'de Ahilik Haftası' Ziyaretleri

ahilik haftası' ziyaretleri

15 Eylül 2022 - 02:10

Yozgat İl Müftülüğü "2022 Yılı Ahilik haftası" etkinlikleri kapsamında esnaflara yönelik ziyaretler gerçekleştirdi.
              İl Müftü Yardımcısı Mehmet Akif Karabulut ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyarette ahilik kültürüne vurgu yapıldı. Ziyarette Yozgat esnafının “Ahilik Haftası” nı kutlayan İl Müftü Yardımcısı Karabulut; “ Kur'an'a ve Hz. Peygamber (s.a.s)'in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahîlik teşkilatının üstün ahlâkî değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi çok önemlidir. Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf/sanatkâr zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evrân-ı Velî'yi rahmet ile anıyoruz.” İfadelerini kullandı.
              Yozgat esnafı yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müftülüğü’ ne teşekkür etti. Ziyarette esnaflara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar da  hediye edildi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...