Yozgat’de “ailenin Korunması” Paneli Düzenlendi

Yozgat'de “ailenin Korunması” Paneli Düzenlendi

“ailenin korunması” paneli düzenlendi

29 Haziran 2019 - 02:11

İl Müftülüğümüz tarafındın “ Ailenin korunması ve aile içi şiddetin önlenmesinde toplumsal farkındalığın sağlanması” konulu panel düzenlendi.

Panelde Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın ve Yozgat Aile çalışma ve sosyal hizmetler il müdürlüğü PDR uzmanı Hüseyin Aktaş “Ailenin korunması ve aile içi şiddetin önlenmesi konularında sunumlar yaptı.

Belediye Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen panelde toplumun özü ve temeli olan ailede sadakatin bir değer olarak varlığına dikkat çekmek, felsefi, ahlaki ve sosyolojik bakışla sadakati ele almak, eşler arası sadakat ve ahlaki değerlerin hayatımızdaki önemini gündeme taşımak ve ailenin korunması ve güçlendirilmesi amaçlandı.

“AİLE VE ÖNEMİ”

Panel,  Bilal Şahin Cami Müezzin Kayyımı Taner Kocadere’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde panelin moderatörü İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, “Aile ve önemi, Müslüman bir aile nasıl olmalı, Kur’an ve Sünnet ışığında aile”, Panelist (PDR) uzman Hüseyin Aktaş, “şiddetin tanımı, şiddetin çeşitleri, şiddet kimlere yapılıyor ve kadına yönelik şiddet”, ve Panelist Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, “ailenin önemi ve faziletleri”, “aile olmanın önemi”, “aile içi şiddetin sebepleri”, “aile, ilgi ve sevgi merkezi”,   konularında sunumlar yaptı.

Panele, Diyanet İşleri Başkanlığı başkanlık müşaviri Ömer Aydın, İl Müftü vekili Süleyman Eroğlu, İl Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut, Emekli İl Müftü Yardımcısı Ahmet Muti Güneşer,  Aile çalışma ve sosyal hizmetler il müdürlüğü PDR uzmanı Hüseyin Aktaş,  şube müdürleri, daire personelleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sonunda İl Müftülüğümüz tarafından panelistlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...