Yozgat’de “ Günümüz Gençlerini Anlama Sanatı” Konulu...

Yozgat'de “ Günümüz Gençlerini Anlama Sanatı” Konulu Konferans Verildi.

“ günümüz gençlerini anlama sanatı” konulu konferans verildi.

05 Eylül 2019 - 02:11

İstanbul Üniversitesi Sosyal hizmetler bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Miraç YAMAN tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda “ Günümüz Gençlerini Anlama Sanatı ” adlı konferans verildi.

İl Müftülüğümüz tarafından organize edilen konferansa, Daire amirleri,  İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, şube müdürleri, daire personelleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayı da öğrenci katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı akabinde,

Doç. Dr. Ömer Miraç YAMAN, “ülkemizdeki gençlik grupları, gençlik dönemi sorunları ve gençleri bekleyen tehlikeler hakkında kendi yaptığı çalışmalardan da alıntılar yaparak tecrübe paylaşımında bulundu. Evlatlarımızın  Allah'ın emanetleri olduğunu dile getiren Doç. Dr. Yaman, " biz çocukları o kurstan bu kursa koşturuyoruz. Organizatör anne baba olduk. Hâlbuki evlat bir nimettir. Ona şu olsun bu olsun diye dayatma yapamayız. Rabbim yaratmış ve size emanet etmiş. Hikâyesini de o yazmış. İnsanlar olarak büyük bir değişim ve dönüşümden geçiyoruz. Bu dönüşümden ister istemez çocuk, yaşlı, genç herkes etkileniyor ve bir şekilde hayat tarzımız, yaşantımız ve ilişkilerimiz değişiyor. Bu noktada en fazla kırılgan olanlar, değişimin merkezinde bulunan gençlerdir. Dolayısıyla gençlerin değişime ayak uydurması konusunda fazladan bir hassasiyet göstermemizde fayda var. Bu hassasiyeti gösterme konusunda anne ve babaların biraz daha sorumluluk almaları, gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri için  onlara ortam hazırlamalı ve destek vermeliyiz.

Doç Dr. YAMAN, çocuklarımızı (3Y)’ye terk etmeyelim. Yetimlik ( anne babaları olduğu halde yetimliğe), Yalnızlık ( onlarla ilgilenmeyerek yalnızlığa), Yılgınlık  ( kendi hallerine bırakarak yılgınlığa terk etmeyelim ifadelerini kullandı.”

Konferansın sonunda İl Müftülüğümüz tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”