Yozgat’de Il Müftülüğünden Esnaf Ziyaretleri

Yozgat'de Il Müftülüğünden Esnaf Ziyaretleri

il müftülüğünden esnaf ziyaretleri

21 Eylül 2021 - 02:10

Yozgat İl Müftülüğü Ahilik Haftası münasebetiyle esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, esnaflara kitaplar hediye etti.

İl Müftülüğünden Din Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Yılmaz, Din Hizmetleri Uzmanı Erhan Aydoğdu, Din Görevlisi Osman Taşçı, Yozgat Merkezde esnafları ziyaret ederek Ahilik Haftalarını kutladılar.

Şube Müdürü Sayın Yılmaz, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu söyledi.” Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; Kardeşlik anlamına gelen Ahilik, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat düsturudur. Ahi, vicdanıyla davranan, helalinden kazanan, yerinde ve yeterince harcayan, ölçü ve tartıya çok dikkat eden, hak gözeten, yararlı şeyler üretip topluma sunan insandır ” dedi.

Yozgat İl Müftülüğü faaliyetleri kapsamında gerçekleşen ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaflar, teşekkürlerini sundular.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...