Yozgat’de Il Müftümüz Gülden Eski Askerlik şubesinde Söyleşi...

Yozgat'de Il Müftümüz Gülden Eski Askerlik şubesinde Söyleşi Gerçekleştirdi

il müftümüz gülden eski askerlik şubesinde söyleşi gerçekleştirdi

31 Aralık 2021 - 04:46

    Yozgat Belediyesi ve İl Müftülüğümüz iş birliği ile Belediyece restore edilen Eski Askerlik Şubesinde her hafta Çarşamba akşamı saat 19:30 da farklı konu ve konuklarla erkeklere yönelik söyleşi programları düzenlenecektir.
   Programların ilk konuğu İl Müftümüz Ali GÜLDEN oldu. Yozgat Belediye Başkanı Celal KÖSE, Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arif Hamdi SAZAK, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Zafer KİŞİ, Kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, Din Görevlilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            Konferansın konusu Aile ve Önemi idi. İl Müftümüz GÜLDEN, “ Bağların yok edilip, bağımlılıkların artırılıp teşvik edildiği bir çağda yaşadığımıza dikkat çekip tarihin hiçbir  döneminde imkanları birbirine bağlayan bağlara dönük böyle saldırı olmamıştı. Günümüzde bu saldırı ağırlıklı olarak aile üzerinden yürütülmektedir. Oysaki kitabımızda Rabbimiz kendi neslimiz içinden seçtiği eşlerle evlenip aile kurmanın varlığının delillerinden saymış ve bu birlikteliği ayakta tutacak unsurun sevgi ve merhamet olduğunu vurgulamıştır. İnsanın bu dünyada ancak böyle sükun ve huzur bulacağını ilan etmiştir.
           Peygamber Efendimizde kişinin ailesi için yedirip içirdiğini sadaka, ailesi için sabahtan akşama kadar çalışıp çabalaması sonrası evine dönen kişinin hata ve kusurlarını bağışlanacağı ve dahası evine gelince eşi ile yapacağı sıcak bir musâfaha’nın bile bağışlanmaya vesile olacağı müjdesini vermiştir. Bütün bunlar sağlam, sağlıklı, güçlü ve huzurlu bir aile ve sarsılmaz bir toplum oluşturmak için ortaya konmuş ölçü ve teşviklerdir”dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”