Yozgat’de Il Müftümüz Salih Sezik’in Berat Kandili Mesajı

Yozgat'de Il Müftümüz Salih Sezik’in Berat Kandili Mesajı

il müftümüz salih sezik’in berat kandili mesajı

19 Nisan 2019 - 02:11

19 Nisan Cuma gününü 20 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gece, Ramazan ayına yaklaştığımızın müjdecisi olan mübarek Berat Gecesi’dir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Allah’ın affının ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye ”Berat Gecesi” denmiştir.

Yüce Allah, bu gecede ilâhî rahmetini bolca indirmekte, rızık ve şifâ kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve şöyle buyurur: ‘Tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim! Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim! Şifa isteyen yok mu, şifa vereyim! Başka isteği olan yok mu, ona da istediğini vereyim.” [1] buyurmuştur.

Kandil geceleri; huzuru arayan bir yürek için bir imdat çağrısı, bir kurtuluş olup, hayatımıza bembeyaz bir sayfa açmaktadır. Dolayısıyla bu geceleri bir fırsat bilerek değerlendirmeye ve istifade etmeye çalışmalıyız.

Zira kandiller, insanın adeta yeniden Rabbine döndüğü; insanı gerçek huzura, mutluluğa götüren eşsiz günlerdir. Tüm bu güzellikler kandil gecelerinde yakılan bir tövbe kıvılcımıyla kendini göstermektedir. Çünkü tövbe günahlardan bir arınmadır.

Bu geceleri evlerimize ve bütün yüreklere taşıyalım. Eşimize, çocuklarımıza, komşularımıza ikramlarda bulunarak kandil günlerini renklendirelim. Aramızdaki sevgi bağlarını, dayanışma ruhunu güçlendirelim. Kırgınları barıştıralım. Elimizi ve gönlümüzü herkese açalım. Cemaatle namaz kılarak cemaat olmanın ve ana-baba çocuklar ile birlikte saf tutarak aile olmanın bilincine vararak yüreklerimizi Yüce Yaratıcıyla buluşturmanın huzurunu yaşayalım. Bu gecede, kendimiz, ailemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Yozgat’lı kardeşlerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Berat Kandili’ni tebrik ediyor; bu kutlu zaman diliminin ülkemizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, kardeşliğe, barış ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Salih SEZİK

İl Müftüsü

Not: Berat Kandili Programı 19/04/2019 Cuma                                                                 1-       Çapanoğlu (Büyük Camii) Yatsı namazından önce ( Genel )                              2-       Bilal Şahin Külliyesi Yatsı namazından önce ( Genel) 3-       Bilal Şahin Külliyesi ( Bayanlara yönelik ) Saat: 10:00

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı