Yozgat’de Il Müftümüz Salih Sezik’in üç Aylar Ve Regaib...

Yozgat'de Il Müftümüz Salih Sezik’in üç Aylar Ve Regaib Kandili Mesajı

il müftümüz salih sezik’in üç aylar ve regaib kandili mesajı

08 Mart 2019 - 02:11

“Ya Rabbi, bize Recep ve Şaban’ı mübarek eyle ve bizi Ramazan’a ulaştır”

Yüce Rabbimizin, kullarına olan rahmet ve merhametinin bir göstergesi olarak bizlere ihsan ve ikram buyurduğu mübarek “üç aylar” mevsimine bir kere daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  7 Mart Perşembe günü mübarek üç ayların birincisi olan Recep ayının ilk günü, 7 Mart Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece de mübarek Regaib Kandili’dir.

Üç aylar, kameri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar Allah’ın rahmet ve bereketinin sağanak yağmurlar gibi yağdığı, kalplerin inşirah, gönüllerin huzurla dolduğu, bir senenin dörtte birini oluşturan önemli bir zaman dilimidir.

Üç aylar, kalplerimizi tövbe ve istiğfarlarla günahlardan arındırmak,  ruhlarımızı dua ve ibadetlerle ferahlatmak, kulluk şuurumuzu tazelemek ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir. Üç aylar, yapılan iyiliklere kat kat mükâfat verildiği, yapılan duaların dalga dalga Allah’a ulaştığı, feyizli ve bereketli kazanç mevsimidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) üç ayları sevinçle karşılamış ve Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259) diye dua etmiştir.

Bugün dünyanın her yanında bulunan Müslümanlar, bu kutlu üç aylar mevsimini büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılamaktadır. Müslümanlar olarak; bu mübarek ayları ve içerisinde bulunan kandil gecelerini tövbe, ibadet, hayır hasenatla ihya etmenin ve en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmalıyız. Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz, milletimiz ve bütün din kardeşlerimiz için bol bol dua etmeliyiz. Bu gece kalbimizi her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki, gönlümüz huzura ersin. Yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatalım ki, kalplerimiz feraha kavuşsun. İmanımız sahih, amelimiz salih olsun ki, kurtuluşa erelim. Ahdimizi yenileyelim ki, misakımızı kuvvetlendirmiş, Allah’a verdiğimiz sözü tutmuş olalım. O’nun lütfuyla kardeş olalım ki, Rabbimiz bizden hoşnut ve razı olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Yozgat’lı kardeşlerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; bu kutlu zaman diliminin ülkemizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, kardeşliğe, barış ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Salih SEZİK

İl Müftüsü