Yozgat’de Il Müftüsü Sorgundaki Din Görevlilerini Onure Etti

Yozgat'de Il Müftüsü Sorgundaki Din Görevlilerini Onure Etti

il müftüsü sorgundaki din görevlilerini onure etti

02 Ekim 2021 - 02:10

İL MÜFTÜSÜ SORGUNDAKİ DİN GÖREVLİLERİNİ ONURE ETTİ

Yozgat İl Müftüsü Ali GÜLDEN, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Sorgun İlçesinde görev yapan Din Görevlileri ile bir araya gelerek, konferans verdi.

Bu sene Cami ve Din Görevlileri Haftasının teması, “Camiler, Din Görevlileri ve Vefa”  olduğunu bildiren Gülden, “Cami anlam olarak, toplayan bir araya getiren demektir. Camiler, bir memleketin en önemli yapı birimidir. Tarihte ibadet maksadıyla inşa edilen ilk yer, Allah'ın evi Kabe’dir.  Allah'ın kutsal evlerini temsil eden camiler ise bulundukları yerlerde Kabe'nin birer sembolü olarak var olurlar. Bu görevlerinin yanı sıra hayatın merkezi, sosyal yaşamın bir parçası konumundadırlar. Zengin ile fakir, amir ile memur ve toplumun tüm kesimini aynı çatı altında buluşturan bir yuvadır. Şehrin ruhu ve kalbin merkezidir. Ecdadımızın da camileri yaparken hemen yanı başına kervansaraylar, aşevleri, hamamlar yapması camilerin her zaman hayatın merkezinde olduğunun bir göstergesidir. Bugün toplumların büyümesi ile çoğalan camileri daha bir işlevsel hale getirmek, cami inşa etmek kadar önemlidir. Halkımız, ailede bir çocuk dünyaya geldiğinde, kulağına ilk ezanı okuyup isim vermesi için mahallemizdeki din görevlisine başvururlar, sünnetinde, hastalığında, nikâhında, düğününde kısaca doğumdan ölümüne kadar hayatının hep ön planında olan din görevlilerinin ve kuran kursu öğreticilerimizin haftasını tebrik ederken haftamızın hayırlı olmasını ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konferans sonrası İl Müftüsü Gülden, Türkiye geneli yapılan bilgi yarışmasında 1. Olan Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma İZCİ’ye 3 adet çeyrek altın, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Türkiye 4.’sü olan Yusuf Yaman Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet YAZAR’a gram altın, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapılan Resim ve Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve İlçe Müftülüğü’ne bağlı olarak görev yapan tüm Din Görevlilerine hediyeler takdim etti. Sorgun İlçe Müftüsü Sayın Mustafa KAYIŞ, İl Müftüsü Ali GÜLDEN’e hediye sunarak “Bu anlamlı günde bizleri onure ettiğiniz için tüm görevlilerimiz adına teşekkür ederim” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda