Yozgat’de Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma...

Yozgat'de Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Ilimizde Yapıldı

kur’an-ı kerim’i yüzünden güzel okuma yarışması bölge finali ilimizde yapıldı

30 Ağustos 2022 - 02:10

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye geneli Kur'an kursları arasında her yıl düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nın İç Anadolu Bölge Finali ilimizde  yapıldı.
    İl Müftülüğümüz ev sahipliğinde, hafızlık eğitimi verilen Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında ’Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması' düzenlendi. Yozgat İl Müftülüğü  Bilal Şahin Külliye Cami'inde yapılan yarışmanın komisyon başkanlığını; Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Açık, komisyon üyeliğini ise  Yozgat İl Müftü Yardımcısı Mehmet Akif Karabulut ve Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi eğitim görevlisi Hamdi Çelik yaptı.
    Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde eğitim öğretime devam eden Kur’an kurslarımıza katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerim-i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla yapılan Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma bölge yarışmasına Yozgat, Ankara, Aksaray, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Konya ve Nevşehir Müftülüklerini temsilen il birincileri katıldı.

Bayan ve erkek öğrenciler olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen ve öğrenciler arasında kıyasıya geçen yarışma sonucunda, kız öğrenci kategorisinde Yozgat Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Havin Hülya Kavak 14 Eylül Çarşamba günü Zonguldak’ ta yapılacak Türkiye finaline bölge birincisi olarak katılmaya hak kazanırken, erkek öğrenci kategorisinde Kayseri Melikgazi Taşçıoğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu hafızlık öğrencisi Enes Altunel 17 Eylül Cumartesi günü Denizli’de yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
    Yarışma sonrası konuşan komisyon başkanı Ahmet Açık; "Kulaklarımız nasiplendi, kalplerimiz nasiplendi, Kur’anın lafzı ilede inşallah nasipleniriz. Allah cc.' ın Kelamını  hafızlık öğrencilerimiz en güzel şekilde  icra etmek için çaba gösterdiler. Rabbim bereketini onlara nasip eylesin. Öğrencilerimizin hocalarına teşekkür ediyoruz. Yozgat İl Müftülüğüne teşekkür ediyoruz. Hayri hizmetlere verdiği katkıları sebebiyle ünü tüm ülkeye yayılan Bilal Şahin Beye teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere hayır sever iş insanı Bilal Şahin Bey tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”