Yozgat’de Müftümüz Sezik Gençlerle Ile Bir Araya Geldi

Yozgat'de Müftümüz Sezik Gençlerle Ile Bir Araya Geldi

müftümüz sezik gençlerle ile bir araya geldi

09 Ocak 2019 - 02:11

İl Müftümüz Salih Sezik, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği’nin organizasyonunda gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.

TÜGVA İl binasında gerçekleşen programda Müftümüz Sezik, katılımcılara “Gençlik ve Nefis” konusunda önemli öğütlerde bulundu.

“İHMAL DEĞİL İHYA EDİLMELİDİR”

İl Müftümüz Salih Sezik, “Gençlik, ihmal değil ihya edilmelidir. İsrafla değil ibadetle süslenmelidir. İffet ve hayâ en çok gençlere yakışır. Zira nefsanî arzuların en kuvvetli olduğu gençlik döneminde, imtihanın en büyüğü nefse karşı verilen imtihandır. Peygamber Efendimiz (sav), insanoğlunun kıyamet gününde “ömrünü nerede ve nasıl tükettiğinden” hesaba çekilmesinin yanı sıra, ayrıca “gençliğini nerede ve nasıl geçirdiğinden” hesaba çekileceğini ifade buyurur. Öyleyse her mümin genç; “Bu çağımda Rabbimin benden istediği nedir?” sorusunu kendine sormalı ve makul cevaplar aramalıdır” dedi.

“GENÇLERDE OLMASI GEREKEN KUR’AN-İ SIFATLAR”

Gençlerin ahlaklı, azimli, basiretli ve donanımlı olması gerektiğini dile getiren Müftümüz Sezik, gençlerde olması gereken Kur’an-i sıfatlara dikkat çekti. Sezik, “M. Akif’in; “Ne irfan veren ahlaka yükseklik ne vicdandır. Fazilet duygusu insanlarda Allah korkusundandır” ifadelerini kullandı. Müftümüz Sezik, konuşmasını gençleri camiye davet ederek tamamladı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret