Yozgat’de Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine “mahremiyet...

Yozgat'de Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine “mahremiyet Bilinci”, “çevre Ahlâkı” Ve “bağımlılıkla Mücadele” Semineri

yaz kur’an kursu öğrencilerine “mahremiyet bilinci”, “çevre ahlâkı” ve “bağımlılıkla mücadele” semineri

02 Ağustos 2019 - 02:11

Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke genelinde yürütülen “Biz Bir Aileyiz-Çocuk”  projesi kapsamında İl Müftülüğümüz tarafından yaz Kur’an kursu öğrencilerine yönelik “Mahremiyet Bilinci”, “Çevre Ahlakı” ve “ Bağımlılıkla Mücadele” konulu seminer gerçekleştirildi.

Bilal Şahin Camii’nde yapılan seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve akabinde “Biz Bir Aileyiz-Çocuk”  başlığı altında çeşitli sunumlar yapıldı.

“Kendi Ellerinizle, Kendinizi Tehlikeye Atmayın.”

İl Müftü vekili İsmail Karadavut, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi. , Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi 195. Ayet-i kerimesindeki; “Kendi ellerinizle, kendinizi tehlikeye atmayın.” emrine dikkati çekerek çocuklara kötü alışkanlıklardan uzak durmaları gerektiğini dile getiren Karadavut sözlerini söyle sürdürdü, özellikle günümüzde ulaşılması kolay olan zararlı yiyecekler, sigara bağımlılığı ve internet bağımlılığına dikkati çekerek Kur’an kursu öğrencilerine bunlardan uzak durmaları noktasında tavsiyelerde bulundu.

Seminerde İl Vaizi Hacı Mehmet Taşçı, “ Bağımlılıkla mücadele”, İl Vaizi Zeki Günbey, “Çevre Ahlakı”,  Aile ve Dini Rehberlik Büro üyesi ve Gençlik koordinatörümüz Şule Gündüz ise “Mahremiyet Bilinci”, konularında sunumlar yaptı.

Seminere, İl Müftü Vekili İsmail Karadavut, Şube müdürleri, İl Vaizleri, Daire personelleri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda yaz Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Seminerin sonunda Hayırsever İşadamı Bilal Şahin Bey çeşitli ikramlarda bulundu.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret