Yozgat’de Yürüttüğümüz Din Hizmetlerinde Dokunmadığımız...

Yozgat'de Yürüttüğümüz Din Hizmetlerinde Dokunmadığımız Hiçbir Kesimin Kalmamasını Hedefliyoruz

yürüttüğümüz din hizmetlerinde dokunmadığımız hiçbir kesimin kalmamasını hedefliyoruz

26 Ağustos 2021 - 02:10

Yozgat İl Müftüsü Sn. Ali Gülden ve Müftü Yardımcısı Sn. Mustafa Balcıoğlu’nun katılımlarıyla ilimizde görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda Gülden, halk ile iç içe olacaklarını ve çalınmadık kapı, gönlüne girilmedik kimse kalmayacak’’dedi. Özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımız hem eğitimde hem de dini bilgiler konusunda donanımlı olarak yetişiyorlar. Burada aldıkları eğitimle milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen bireyler olarak yetişeceklerdir’’ dedi.

Erken yaşlarda eğitimin önemine vurgu yapan Gülden, 4-6 yaş Kur’an Kurslarının sayılarını artırmayı hedeflediklerini bildirdi.’’ Araştırmalara göre insan karakterinin yüzde 63’ünün 7 yaşına kadar oluştuğunu göstermektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de insan karakterinin oluşmasında 7 yaşa işaret ettiğini’’ söyledi. Her mahallede 4-6 yaş Kur’an Kursu olması gerektiğinin altını çizen Gülden, öğretmenlerin tamamının hanım öğreticilerden oluştuğunu belirterek, çocuklara bir anne merhameti ile yaklaşılması gerekir’’ dedi.

İl Müftüsü Gülden, 7’den 70’e herkesi Kur’an-ı Kerim okumaya davet etti. ‘’Toplumun her kademesine din hizmetini götürerek, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar yetiştirme gayretinde olacağız. Ayrıca Camilerimizin sadece namaz kılınan yerler olmadığını, hadis, tefsir, Kur’an derslerinin verildiği ve verilmeye devam edileceğini ’’ ifade etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret