Yozgat Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan Işliyen’i...

Yozgat Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan Işliyen’i Ağırladı

yozgat diyanet işleri başkan yardımcısı dr. burhan işliyen’i ağırladı

07 Ekim 2021 - 02:10

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Yozgat İl Müftülüğümüzce “Camiler, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans icra edildi.

05 Ekim Salı günü Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde icra edilen konferans Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN’in katılımıyla gerçekleştirildi.

 Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Yozgat’taki ziyaretlerine, Vali Ziya POLAT ile başladı. Sonrasında Din Görevlileri ile Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya gelerek “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansta konuştu.

Yozgat Müftülüğü personelinin yoğun ilgi gösterdiği konferans, Çapanoğlu Büyük Camii Müezzin Kayyımı Samet SABUNCU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonra açılış konuşmasını İl Müftüsü Ali GÜLDEN gerçekleştirdi. Gülden konuşmasında; “Teşkilatın her kademesinde ömrünü din hizmetine adayarak, aşkla bu ulvi vazifeyi yapan bütün personelin Din Görevlileri Haftasını tebrik etti ve bundan sonraki görevlerinde muvaffakiyetler diledi.

Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Burhan İŞLİYEN sözlerine “Allah’ın dinine hizmet etme noktasında her kademede bulunan din gönüllülerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum”diye başladı. Bu haftayı bir birimizin kıymetini bilme adına vesile kılmalıyız dedi. İşliyen, “Mihrapta, Kur’an Kurslarında, Vefa destekte, Sevgi Evleri’nde, Huzur Evleri’nde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Kredi Yurtlar Kurumunda, Gençlik Merkezlerinde, Hastanelerde, Ceza Evlerinde hasılı hayatın her alanında, insanların gönlüne dokunmak için gayret eden tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sayın Başkan Yardımcısı, “Mümkün olan her zaman ve zeminde iyiliğin yayılması, kötülüğün yok olması için bütün Din Görevlilerinin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini” ifade etti.

İl Müftüsü Gülden, Dr. Burhan İşliyen hocamıza davetimize icabetinden dolayı Müftülüğümüz ve tüm Din Görevlilerimiz adına teşekkür ederek kendilerine hediye takdiminde bulundu. Konferans bitiminde Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin Beyefendi Yozgat İl Müftülüğü personeline Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çeşitli hediyeler sundu.

Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamız Konferans sonrası, Çapanoğlu Büyük Camii’nde öğle namazı öncesi cami cemaati ile buluştu. Öğle namazının akabinde Şehit İbrahim Yılmaz Eğitim Merkezinde incelemelerde bulunarak oradaki Eğitim Görevlileri ve Kursiyer hocalarla biraraya geldi.

Bilal Şahin Külliyesi’nde, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdikten sonra Yozgat’a veda etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret