Zonguldak’ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Coşkuyla...

Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

19 Temmuz 2022 - 03:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Madenci Anıtı’nın önünde program düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Madenci Anıtı’nda düzenlenen programa İl Müftüsü Aşır DURGUN, Vali Mustafa TUTULMAZ, Milletvekilleri Hamdi UÇAR ve Ahmet ÇOLAKOĞLU ile birlikte ilimiz protokol üyeleri, din görevlilerimiz, şehit yakınları, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Uzun Mehmet Camii İmam Hatibi Nizamettin DERELİ tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından, İl Müftüsü Aşır DURGUN tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde ulusa seslenişinin ardından 15 Temmuz anısına video sunumu gerçekleştirildi.

Programda Zonguldak Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahi ve kasideler seslendirildi.

Saat 00.13’te tüm camilerimizde eş zamanlı olarak salalar verildi.

Programın sona ermesiyle beraber Zonguldak Müftülüğü din görevlilerimiz ve Kamu Kurumları tarafından görevliler eşliğinde sabah namazına kadar Demokrasi nöbeti tutuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Uzun Mehmet Camii’nde Sabah Namazı Buluşması gerçekleştirildi. Namazdan önce din görevlilerimiz tarafından Yasin’i Şerif okundu. Kılınan namazın ardından tesbihat yapıldı. İl Müftü Yardımcısı Tahir ERÇİN tarafından şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası yapıldı. Namaz sonunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından cemaate kahvaltı ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret