Zonguldak’ta çevreye Vefa Etkinliği Düzenlendi.

Zonguldak'ta çevreye Vefa Etkinliği Düzenlendi.

22 Ekim 2021 - 03:00

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Zonguldak Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından “Doğaya Tabiata Vefa” sloganıyla Zonguldak Ulutan Barajı çevresinde temizlik faaliyeti gerçekleştirildi.

2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Vefa” olması nedeniyle doğaya ve tabiata karşı vefa duygusuna farkındalık oluşturmak ve içme suyunun temiz tutulması amacıyla Doğaya ve Tabiata Vefa etkinliği gerçekleştirildi. Faaliyete İl Müftüsü Aşır Durgun, Ulutan Baraj Müdürü Özcan Sefer, İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin ve Din Görevlileri katıldı. Baraj çevresinde yapılan temizlikte yaklaşık otuz çöp torbası cam ve plastik şişe toplandı. Ulutan Baraj Müdürü Sefer, baraj çevresinde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek Zonguldak Müftülüğüne ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesine teşekkür etti.

Çevre-Tabiat Rabbimizin bize emanetidir

İl Müftüsü Durgun ise; “Hz. Peygamber’i her yönüyle andığımız ve anladığımız bu haftada çevreye olan vefasını bir nebze de olsa yaşamak üzere geldiğimiz baraj, aynı zamanda hayat kaynağımız olan içme suyumuzun toplandığı alan. Bu mekanın temizliği ve hijyen içerisinde olması, buradan istifade eden her canlı için önemlidir. Zira çevre tabiat Rabbimizin bize emanetidir. Zonguldak halkımıza olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirebildiysek kendimizi bahtiyar addederiz. Etkinliğe katılan tüm din görevlilerimize ve baraj çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret