Zonguldak’ta Hafızlarımız Belgelerini Alarak Taçlarını Giydi

Zonguldak'ta Hafızlarımız Belgelerini Alarak Taçlarını Giydi

04 Ekim 2021 - 03:00

Okul Kur’an Kursu işbirliğine dayalı Örgün Eğitimde Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında Zonguldak İl Müftülüğü ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hafızlık belgesi alan 20 öğrenciye Hafızlık Belgesi verildi.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız AİHL konferans salonunda düzenlenen programda hafızlık belgesi alan öğrenciler için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız AİHL Müdürü Adnan Karakulluk, açılış konuşmasında  hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ederek programa katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

İl Müftüsü Aşır Durgun; “Hafızlık belgesi alan bu kardeşlerimiz inşallah birinci ve ikinci adımı geçtiler. İlk bir yıl Kur’an-ı Kerimi güzel okumasını öğrendiler, hafızlık hazırlığını yaptılar ondan sonrada 2 yıl boyunca da ezberlediler. Diyanet İşleri Başkanlığımızın kayıtlarına göre yaklaşık 200 bin vatandaşımız Kur’an-ı Kerim'i hıfz etmiş durumdadır. Bu sayının daha da artması temennimizdir. Huzurlarınızda gece-gündüz çalışarak Kur’an-ı ezberleyen bu yavrularımıza teşekkür ediyorum. Onları yetiştiren hocalarını ve her zaman yanlarında olan velilerini kutluyorum" dedi.

Belge takdim töreninde konuşan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan “Ülkemizin pırıl pırıl aydınlık geleceği genç hafızlarımızın tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz örgün eğitimleriyle birlikte tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak ailelerinin de desteğiyle hafızlık programını başarıyla tamamlamış bulunmaktalar. Bu anlamda asıl süreç şimdi başlıyor. Çok zorlu çok meşakkatli, büyük sabırla ve fedekarlıkla tamamladığınız bu yolda şimdi sizler toplumumuzda bizim, Müslümanların ve tüm dünyanın rehberi Kur'an'daki bütün güzel değerleri sizler yansıtacaksınız. Dürüstlük, merhamet, vicdan, adalet, güzel ahlak bizim vazgeçilmezimiz. Siz genç hafızlarımızla gurur duyuyor ve tebrik ediyorum" dedi.

Duygu yüklü bir programla sahnede misafirlerin huzuruna çıkan ve katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlanan hafızlarımız; Nisanur Üzülmez, Nisa Altunkaya, İkbal Açıkgöz, Fatma Betül Aydın, Sema Kırkıl, Feyza Nur Yılmaz, Tuğba Dirik, İlayda Yeşilkurt, Kadriye Uslu, İkbal Adıyaman, Elif Nur Akmeşe, Nuriye Kübra Gümrükçü, Şeyma Karataş, İnci Veren, Medine Akalın, Süreyya Betül Derin, Şeyma Nur Barlak, Ahsen Açıkgöz, Sude Nur Uçar, Beyzanur Eryılmaz belgelerini ve hediyelerini protokol üyelerinin ellerinden aldılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...