Zonguldak’ta Hafızlık Bölge Finali Ilimizde Yapıldı

Zonguldak'ta Hafızlık Bölge Finali Ilimizde Yapıldı

03 Eylül 2022 - 03:00

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında "Hafızlık Bölge Yarışması" gerçekleştirildi. Zonguldak İl Müftülüğünün organizasyonuyla Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız AİHL'de gerçekleştirilen yarışmaya Amasya, Bartın, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak illerinden kız ve erkek öğrenciler katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Bolu Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmenlerinden Ahmet Turgut'un komisyon başkanlığını yaptığı yarışmada İl Vaizi Ali Koblay ile Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Demir komisyon üyesi olarak yer aldı. İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak ise bölge yarışmasına katılan tüm öğrencilere başarı dileyerek çocuklarını yalnız bırakmayan velilerine de teşekkür etti. Yapılan değerlendirme sonunda Kız Öğrenciler arasında birinciliği Rize'den Hayrunnisa Gökyıldız, İkinciliği Sinop'tan Saliha Karakütük, üçüncülüğü ise Amasya'dan Z. Reyyan Birlikçi kazandı. Erkek öğrenciler arasında birinciliği Karabük'ten Ahmed Etka Taşcı, ikinciliği Trabzon'dan Ö. Faruk Demiray, üçüncülüğü ise Amasya'dan Lütfi Akar kazandı. Program sonunda dereceye giren öğrenciler ile yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı