Zonguldak’ta Kyk Yurtlarımızda Regaib Kandili Kutlamaları Ve...

Zonguldak'ta Kyk Yurtlarımızda Regaib Kandili Kutlamaları Ve Kur’an-ı Kerim Tilavetleri

04 Mart 2020 - 03:02

Regâib kandili dolayısıyla KYK Yurtlarında kalan öğrencilerimize yönelik Manevi Danışmanlarımız riyasetinde bir dizi program gerçekleştirildi. Bu kapsamda il müftü yardımcısı Nurdan Albayrak KYK Zonguldak Karaelmas Kız Yurdunda Manevi Danışman Mukaddes Aybey ve yurt yönetiminin yapmış olduğu organizasyonla gençlerle bir araya gelerek hasbihal programı gerçekleştirildi. Programda Albayrak, “gençler arasında görülebilecek olumsuz davranışlardan kaçınılması, insanın mutluluğunun ancak Allah'a kulluk ile sağlanabileceği ve dünyevileşmelerden mümkün olduğunca uzak durulması gerektiği, günümüzde en büyük hastalıklardan birinin de ümitsizlik hastalığı olduğu gençlerimizin bunlardan kurtulması gerektiği” konularına değindi. Program yapılan ikramla son buldu.

Diğer program ise Hatice Turhan Sultan Kız Yurdunda Manevi Danışman Hatice Görmüş ve yurt yönetiminin organizasyonuyla gerçekleştirildi. Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Murat Akın ve Araştırma Görevlisi Âdem Görmüş’ün katılımlarıyla gerçekleşen Regâib Kandili Programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dr. Öğrt. Üyesi Murat Akın, insanın Rabbine rağbet etmesinin temel ilkeleri üzerine durduğu program hediye takdiminin ardından yapılan dua ve ikramla sona erdi.

KYK Zonguldak Abdullah Sabri Efendi Yurdundaki Regaip kandili programı ise Manevi Danışman Zeki Kayhan ve Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Havyar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Allah’a olan kurbiyyet ve rağbetin temelinde olması gereken İman ve salih amelin birlikteliği konusunda gerçekleşen sohbetin ardından ordumuzun muzafferiyeti için dua edildi. Program yurt yönetiminin yapmış olduğu ikramla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...