Zonguldak’ta şifa Ayı Ramazan

Zonguldak'ta şifa Ayı Ramazan

08 Nisan 2021 - 03:00

ŞİFA AYI RAMAZAN

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen çevirim içi konferans yöntemiyle il genelinde görev yapan personelimizle çevirim içi konferansla bir araya geldi.

Zonguldak Müftülüğünün organizasyonuyla gerçekleşen ve yaklaşık 1700 personelin katıldığı çevirim içi konferans il müftüsü Aşır Durgun’un açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca 2021 yılı Ramazan ayı temasının “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlenmesi münasebetiyle din görevliliği ve Ramazan konularına değinen Dr. İşliyen’in konuşmasının satır başları şu şekilde oldu;

İhlas, yaptığımız amellerde mahlukatın rızasını gözetmektir. Ve kaybetmememiz gereken Allah’ın rızası ve sevgisidir.

Bu yıl zor bir Ramazan olacak. Zira yatsı namazını camide cemaatle kılıp teravihi evde kılmak çok zor gelecek, ama inşallah toplum olarak bu zorluğu aşacağız.

Necip milletimiz dindardır ve hizmete değerdir. Yaşlılarımız kıymetlilerimizdir. Ramazan ayı, insanlara toplumun her kesimine ulaşmak için müstesna bir fırsat sunmaktadır bizlere. Dolayısıyla cami ve çevresinden haberdar olmalıyız. Zira rehavet bizleri bekleyen en büyük tehlikedir.

Şifa Ayı Ramazan bizleri takvaya yani muttaki olmaya götürmekte, ibadetlerimiz bizleri arındırmaktadır.

Pek çok hastalığımızın şifası ise Ramazanda gizlidir. Ramazan maddi şifadır. Beden dengesi düzelmekte, kolestrol, şeker, tansiyondan gibi rahatsızlıklar düzelme eğilimine girmektedir.

Unutmamalıyız ki; Ramazan, öğün vakitlerinin değiştirildiği ay değildir. Ramazan, yemediklerimizi yediğimiz ay değildir. Ancak Ramazan, her birimizin gayretimizi artırdığımız, müstesna zaman dilimidir.

Ramazan ayının tüm dünyaya hayırlar getirmesini, insanlığın şifa bulmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.

Çevirim içi konferans il müftüsü Aşır Durgun’un Dr. İşliyen ve tüm katılımcılara teşekkür etmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...