İstanbul’da Fethin Mânevî Mimarı Akşemseddin Hazretleri,...

İstanbul'da Fethin Mânevî Mimarı Akşemseddin Hazretleri, Vefatının Sene-i Devriyesinde Dualarla Anıldı

fethin mânevî mimarı akşemseddin hazretleri, vefatının sene-i devriyesinde dualarla anıldı

16 Şubat 2021 - 15:00

Fatih Sultan Mehmed’in hocası Akşemseddin Hazretleri, vefatının 562. sene-i devriyesinde Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi’nde düzenlenen programda anıldı.

Asıl adı Şemseddin Muhammed b. Hamza olan, miladî 1390 yılında Şam’da dünyaya gelen, Şubat 1459 yılında Göynük’te vefat eden, Hacı Bayram Veli’nin talebesi, Fatih Sultan Mehmed’in hocası ve İstanbul’un mânevî fatihi Akşemseddin Hazretleri’nin vefatının 562. sene-i devriyesi olması sebebiyle Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi’nde  anma programı düzenlendi.

Mutasavvıf, âlim-tabip ve şair kimliğine sahip olan Akşemseddin Hazretleri’nin anıldığı program, İstanbul İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ın “Akşemseddin’in Vasıfları ve Hayatı” hakkındaki konuşması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunması ile gerçekleştirildi.

İstanbul Müftülüğü, Göynük Belediye Başkanlığı ve Akşemseddin Hz. Vakfı  işbirliğinde düzenlenen anma programına, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, Akşemseddin Hz. Vakfı yetkilileri  ve vatandaşlar katıldı.

Corona virüs tedbirlerinin azami hassasiyette uygulandığı program, Hz. Peygamber’in (s.a.v)  “Ne güzel kumandan, ne güzel ordu” diyerek taltif ettiği İstanbul’un manevî değerleri ve şehitlerimiz için  yapılan hatim duasının ardından son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...