İstanbul’da Hâfız Hasan Akkuş, Vefatının 50. Yıl...

İstanbul'da Hâfız Hasan Akkuş, Vefatının 50. Yıl Dönümünde Kabri Başında Dualarla Anıldı

hâfız hasan akkuş, vefatının 50. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı

09 Ocak 2022 - 15:00

İstanbul Nuruosmaniye Camii eski başimamlarından, son devrin tanınmış hâfız ve kıraat âlimi Hasan Akkuş, vefatının 50. yıl dönümünde Kur’ân-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Pek çok hâfız yetiştirmiş ve birçok hayırlı faaliyete önderlik etmiş Hasan Akkuş’un vefatının 50. yıl dönümü olması dolayısıyla program düzenlendi. Bu kapsamda düzenlenen ilk etkinlikte Akkuş için okunan hatimlerin duası İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından Süleymaniye Camii’nde yapıldı. Dua programında konuşan İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, Hafız Hasan Akkuş’un İstanbul kıraat geleneğinin önemli temsilcilerinden biri olduğuna değindi.

Akkuş’u anma programı etkinliklerinden ikincisi Levent Zincirlikuyu’daki aile kabristanında bulunan  kabri ziyaret edilerek gerçekleştirildi. Ziyarette Akkuş’un kabri başında Kur’ân-ı Kerim ve dualar okundu.

Anma programı kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Akkuş’un başimam olarak görev yaptığı Nuruosmaniye Camii’nde, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve Akkuş’un talebelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan etkinliklerin ardından anma programı sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...