İstanbul’da Rusya Islam üniversitesi Hizmet Binası Düzenlenen...

İstanbul'da Rusya Islam üniversitesi Hizmet Binası Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

rusya islam üniversitesi hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı

27 Eylül 2022 - 15:00

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla Rusya İslam Üniversitesi Hizmet Binası törenle hizmete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen “Kardeş Şehir Projesi” kapsamında Rusya Federasyonu Başkurdistan Cumhuriyeti’nin başkenti Ufa’da İstanbul Müftülüğü tarafından inşa edilen, Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti'ne bağlı Rusya İslam Üniversitesi Hizmet Binası açılış töreni gerçekleştirildi.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında hitap eden Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti Başkanı Talgat Taceddin, İstanbul Müftülüğü’nün desteğinden dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş ise “2015 yılında Talgat Taceddin’in inisiyatifi ile başlanan Rusya İslam Üniversitesi inşaatının bugün resmi açılışını gerçekleştiriyor olmanın heyecanı içerisindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü olarak Rusya İslam Üniversitesi inşaatının yapımını üstelenerek kadim İslam geleneği olan bu coğrafyalara bir nebze de olsa katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Açılış öncesi dua eden İstanbul Müftüsü Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın tebrik mektubunu Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti Başkanı Talgat Taceddin’e takdim etti.

Rusya Federasyonu ve dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda misafirin katıldığı açılış programına, Başkurdistan Cumhuriyeti Başkanı Radiy Habirov ve Rusya Federasyonu’nun Dini Kurumlarla ilgilenen kurum temsilcileri de katıldı.

Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti Başkanı Talgat Taceddin Rusya İslam Üniversitesi inşaatına katkılarından dolayı Müftü Arpaguş, Din Hizmetleri Müşaviri Ömer Faruk Savuran, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Dekanı-İstanbul Eski Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz ve İstanbul Eski Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’a Dini Nezaretin Teşekkür Nişanını takdim etti.

Konuk heyet, ziyaret kapsamında Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti Başkanı Talgat Taceddin’i makamında ziyaret ederek, Zubovo kasabasındaki cami açılışı ve aynı kasabada başka bir cami için düzenlenen temel atma törenine katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...