2020 Yılı Sağlık Personeli Hac Sınavı Nevşehir’de Yapıldı

2020 Yılı Sağlık Personeli Hac Sınavı Nevşehir’de Yapıldı

2020 yılı sağlık personeli hac sınavı nevşehir’de yapıldı

02 Mart 2020 - 18:36

2020 Yılı Hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için, 29.02.2020 Cumartesi günü Nevşehir Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu’nda Nevşehir İl Müftülüğü gözetiminde test sınavı yapıldı.

Yapılan sınava, Hac'da sağlık personeli olarak görev almak için Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinden müracaat eden adaylar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan 2020 yılı Hac Organizasyonu Sağlık Grubu Soru Kitapçıkları, Başkanlık görevlisi Osman Öztürk tarafından getirildi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk Başkanlığında, Hacdan sorumlu Müftü Yardımcısı Ali Bingül ve Şube Müdürü Süleyman Erdem ile İl Müftü Yardımcısı Dr. Ahmet Özvarinli ve Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli Dr. Emine Varol’dan oluşan Sınav İcra Komisyonu tarafından yürütülen test sınavına bölge illerden müracaat Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru (Çevre sağlığı mezunları hariç), ATT (acil tıp teknisyeni),laboratuar, tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi ve diş teknisyenleri, hastanelerde servis hizmetlerinde fiilen hastabakıcı veya hizmetli olarak görev yapan personel ile sterilizasyon hizmetlerinde görev yapan toplam 93 kişi katıldı.

Yapılan test sınavında başarılı olanlar, daha sonra Diyanet işleri Başkanlığınca belirlenecek yer ve tarihte mülakata katılacaklardır.

Sınavda adaylara toplam 50 soru soruldu. Sınav sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın Web Sitesinde ilan edilecektir. Sınavda başarılı olan sağlık personelleri, sözlü mülakata tabi tutulduktan sora 2020 Yılı Hac organizasyonunda görev alarak kutsal topraklara gideceklerdir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...