Adiyaman’da Mısırın Seçilmiş Ilk Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed...

Adiyaman'da Mısırın Seçilmiş Ilk Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı.

mısırın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı dr. muhammed mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

19 Haziran 2019 - 09:02

Diyanet işleri başkanlığının öncülüğünde, Tüm Türkiye de olduğu gibi Adıyaman'da da Mısırın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı, 2013 Yılında darbe ile tutuklanan, yaklaşık 6 yıldır Cezevinde bulunan ve Mahkeme salonunda vefat eden  Dr. Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Adıyaman Ulu camiini hınca hınç dolduran cami cemaatine öğlen namazı öncesi Adıyaman İl Müftümüz Mehmet Taşcı vaaz etti.  "Yıllardır Mısır zindanlarında tutuklu bulunan, İnandığı gibi yaşayan, yaşadığı gibi ölen , İnancından ve dava adamlığından taviz vermeyen, Hayatı boyunca tüm konuşmalarında gayemiz Allah, düsturumuz Kur'an, önderimiz Resulullah, Yolumuz Allah yolunda Cihad, en büyük arzumuz Allah yolunda ölmek diyerek haykırırdı ve bugün rabbinden arzuladığı gibi Rabb'inin yolunda ruhunu teslim etti. Ruhu şad olsun Mekanı cennet olsun. Önderim dediği Habibi Kibriya/ya komşu olsun. Bu uğurda Şehid olan Muhammed Mursi'nin önemli bir dava adamıdır." dedi.
Öğlen namazı sonrası İl Müftümüz Mehmet Taşcı tarafından kıldırılan Gıyabi cenaze namazının ardından İl Müftü yardımcısı Murat Kurt' un duası ile cenaze namazı son buldu.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda