Agri’da Camide Tefsir Sohbetleri Devam Ediyor

Agri'da Camide Tefsir Sohbetleri Devam Ediyor

camide tefsir sohbetleri devam ediyor

13 Ocak 2021 - 09:15

CAMİDE TEFSİR SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu uzun aranın ardından yeniden Merkez Camii kürsüsünden Camide Tefsir Sohbetleri ’ne başladı.

Her hafta pazartesi günü öğle namazı öncesi Ağrı Merkez Camii’nde sürdürülen Müftü Topçu’yla Camide Tefsir Sohbetleri korona virüs salgını nedeniyle durdurulmuştu. Program uzun aranın ardından normalleşme süreciyle birlikte gerekli tedbirler alınarak Müftü Topçu’nun kürsüye çıkmasıyla yeniden başladı.

Bakara suresinden ayetlerle vaaz eden Müftü Topçu; “Cenabı Hak Bakara suresinin 177. Ayetinde şöyle buyuruyor; ‘İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakiler ancak onlardır!’ Okuduğum bu ayet ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde insanlığa adeta ışık tutmakta ve biz Müslümanların her zaman olduğundan daha fazla rehber edinmesi gereken bir ayettir. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreci ancak imanla, ibadetle, sevdiğimiz mallardan muhtaç insanlara harcayarak ve sabrederek atlatırsak imtihanı kazanmış oluruz. Gerçek iyiliğin ne olduğunu bize bildiren bu ayet doğrultusunda hayatımızı sürdürmeli ve Allah’a layığıyla kul olmaya çalışmalıyız. Bu süreci sabırla, iyilikle ve tedbiri elden bırakmadan atlatacağız inşallah” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret