Amasya’da Diyanet Işleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş...

Amasya'da Diyanet Işleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Başkanlığında Online Toplantı Yapıldı

diyanet işleri başkanımız prof. dr. ali erbaş başkanlığında online toplantı yapıldı

25 Eylül 2020 - 10:45

Amasya İl Müftü Vekili Harun AYDOĞDU, Müftü Yardımcıları İhsan CANER, Emine UYSAL, Merzifon İlçe Müftümüz Abdulhamit PEHLİVAN , Suluova İlçe Müftümüz Süleyman ÇOBAN, Gümüşhacıköy İlçe Müftümüz Adem AYRANCI, Taşova İlçe Müftü Vekili Yunus GÜLEÇ, Göynücek İlçe Müftümüz Muammer ŞAHİN ve Hamamözü İlçe Müftümüz Emin KAPLAN toplantıda hazır bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı, her sene yüz yüze gerçekleştirilen il ve ilçe müftüleri istişare toplantısını, koronavirüs tedbirleri kapsamında Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde dijital ortama taşıdı. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı'nın Kur'an tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, il ve ilçe müftülerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yaptıkları çalışmalar ve gösterdikleri özveri için teşekkür etti. Erbaş salgınla mücadelede camilerde alınan tedbirlerin önemine işaret ederek şunları kaydetti: "Camilerde maske, seccade ve diğer kurallara uyma noktasında büyük oranda bir uyum ve düzen bulunmakla beraber, zaman zaman hocalarımızı zora sokan sıkıntılı durumların olabildiği de bir gerçektir. Mülki idarelerle iş birliği içerisinde, yaşanan ve yaşanması muhtemel sıkıntılara karşı hassasiyetimiz devam etmelidir. Cuma namazları ve diğer durumlarla muhtemel sorunları valilerin de inisiyatifiyle yerinde ve zamanında çözmeye özen göstermeliyiz." Başkanlıkça yürütülen eğitimlerin bir kısmının çevrimiçi/online yapıldığını hatırlatan Erbaş, yaygın din eğitimi faaliyetlerinin büyük bir dikkat ve hassasiyet gerektirdiğini, başta temizlik olmak üzere tüm tedbirlerin alınması, öğrenci ve velilerle iletişim gibi diğer konuların da titizlikle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Erbaş, uzaktan eğitim konusunda güçlü bir alt yapının gerekliliğini bildiklerini ve sürecin bunu da ortaya koyduğunu, bu alanı daha güçlü ve etkin hale getireceklerini ifade etti. Başkan Erbaş, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Cami ve İlim", Mevlid-i Nebi Haftası'nda ise "Peygamberimiz ve Çocuk" konularının ele alınacağını söyledi.

Ardından Amasya İl Müftü Vekilimiz Harun AYDOĞDU konuşma yaparak ilimizde yürütülen çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aktardı. Toplantı konuşmaların ardından son buldu.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri