Amasya’da Il Müftü Yardımcımız Yılmaz özbakır Göreve...

Amasya'da Il Müftü Yardımcımız Yılmaz özbakır Göreve Başladı

il müftü yardımcımız yılmaz özbakır göreve başladı

04 Ocak 2021 - 12:45

01.01.1979 tarihinde Amasya- Suluova’da doğdu. İlkokulu, Ortaokulu burada bitirdi. 1995 yılında aynı ilçede Suluova İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Erzincan-Çayırlı ’da vatani vazifesini yerine getirdi. 2004 yılı Kasım ayında Tunceli-Pülümür’de memuriyete ve İmam-Hatiplik görevine başladı. 2006 yılı Kasım ayında Trabzon-Akçaabat-Darıca Diyanet Eğitim Merkezinde İhtisas kursuna başladı ve 2009 yılı Temmuz ayında mezun oldu. Ağustos ayında Amasya –Merzifon Yıldız camii İmam-hatiplik görevine atandı. Bir süre sonra aynı ilçede Kevser Camiinde görev yaptı. 2012 yılına kadar buradaki görevine devam etti. 2012 yılı Mayıs ayında Van- Saray İlçe Vaizliğine 2013 yılı Eylül ayında Amasya İl Vaizliğine atandı. 2013 yılı Ekim ayında çekilen kura sonucunda Trabzon-Düzköy Müftülüğüne atanarak Kasım 2013 de buradaki görevine başladı. 2018 yılı Temmuz ayında Samsun Ayvacık İlçe Müftülüğüne atandı. 01 Ocak 2021 tarihinde de Amasya İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlayan hocamız İnsan Kaynakları Yönetimi alanında önlisans diplomasına sahiptir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Ayrıca hocamız Sosyoloji alanında lisans eğitimine devam etmektedir.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri