Amasya’da Il Müftümüz Dereceye Giren öğrencilerle Bir Araya...

Amasya'da Il Müftümüz Dereceye Giren öğrencilerle Bir Araya Geldi

il müftümüz dereceye giren öğrencilerle bir araya geldi

04 Mart 2019 - 09:46

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Mevlid-i Nebi” haftası kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’na İlimizden 90 öğrenci katıldı.

Amasya İl Müftülüğü gençlik çalışmaları merkezinde yarışmada dereceye giren üniversiteli gençler için düzenlenen programa İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu, Müftü Yardımcımız Emine Uysal ve İl Gençlik koordinatörümüz Murat Pekel katıldı.

Programda gençlerle önce tanışan ve sonrasında konuşma yapan İl Müftümüz; ‘‘Üniversite okumanın yanında yabancı dil de bilmenin önemli olduğuna değinen Keşvelioğlu;  öğrendiğiniz dil ve okumalarınızla üniversite okuyan diğer gençlerden farklı olmanız gerekir ’’diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu ve yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencilere teşekkür etti.

Amasya İl Birincisi olan Asiye Öğünç, Erkek öğrencilerden birinci olan Bayram Gül Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından umre ile ödüllendirildi.

Yarışma sonucunda erkekler ve kızlar kategorisinde ilk 10’a giren erkek ve bayan öğrencilere Amasya İl Müftülüğümüz tarafından 250 TL para ödülü ve çeşitli kitaplar hediye edildi. Öğrencilere ödüllerini İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu ve Müftü Yardımcımız Emine Uysal verdi.

Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu